Λιγότερες δυσκολίες στην προέκταση προς Καλαμαριά

Σε ημερίδα για το μετρό, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ και στο οποίο συμμετείχε και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων τονίστηκε ότι οι δυσκολίες και καθυστερήσεις θα είναι λιγότερες στην προέκταση προς Καλαμαριά σε σχέση με την εξέλιξη του έργου στην κεντρική γραμμή του μετρό.

Η σύμβαση ανάθεσης

για την εν λόγω προέκταση υπογράφηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, η ωριμότητα των μελετών είναι σε σχετικά ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ και το αρχαιολογικό έργο θα είναι μικρότερης κλίμακας. Ήδη, παραδόθηκε στην κοινοπραξία ο πρώτος χώρος, στην περιοχή Μίκρας, στον οποίο θα αρχίσουν οι εργασίες.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντινίδης επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσει το έργο στο σταθμό Βενιζέλου, όπου λόγω της επικείμενης απόφασης του ΚΑΣ για τις αρχαιότητες έχουν σταματήσει οι εργασίες.

Τέλος, ο διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Γιώργος Γιαννόπουλος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου συγκοινωνιακού φορέα, που θα προβλέπει την εναρμόνιση του έργου, αφού ολοκληρωθεί, με το γενικότερο συγκοινωνιακό σχεδιασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα