Ακόμα προς πώληση η Medical Park στην Τουρκία

Η ιδιωτική επενδυτική εταιρεία Pamplona Capital Management απέσυρε το ενδιαφέρον της για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της τουρκικής εταιρείας νοσηλευτικών ιδρυμάτων Medical Park.

Η Medical Park, εταιρεία με ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα νοσοκομείων και κλινικών στην Τουρκία, διατέθηκε προς πώληση

από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Carlyle και δύο ιδιώτες μετόχους της πέρυσι, με τις επενδυτικές τράπεζες Goldman Sachs Inc και Credit Suisse να αναλαμβάνουν να διαχειριστούν την πώληση.

Οι διαπραγματεύσεις όμως παρατάθηκαν, με τις διενέξεις για την τιμή της και την ιδιοκτησιακή της δομή να περιπλέκουν οποιαδήποτε δυνητική πώληση.

Η Καρλάιλ εξαγόρασε το 40% της Medical Park το 2009 έναντι ποσού που δεν είχε αποκαλυφθεί, μαζί με τους επιχειρηματίες Μουχαρέμ Ουστά και Χαϊντάρ Σαντζάκ, ο καθένας εκ των οποίων διαθέτει το 30% των μετοχών της.

Ο πρόεδρος της Medical Park είχε πει τον Δεκέμβριο πως η πώληση ανέμενε να ολοκληρωθεί ως τα μέσα της χρονιάς. Στην Medical Park ανήκουν 19 νοσοκομεία και ιατρικά κέντα σε όλη την Τουρκία, ενώ απασχολεί περίπου 9.000 ανθρώπους.

Ο τομέας της περίθαλψης στην Τουρκία προσελκύει τους επενδυτές καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται σταθερά και το βιοτικό επίπεδο καλυτερεύει.

Keywords
Τυχαία Θέματα