Λαγκάρντ: Καμπανάκι για το «δημοσιονομικό βάραθρο»

Για τον κίνδυνο που διαφαίνεται το «δημοσιονομικό βάραθρο», να αποτελέσει απειλή για την παγκόσμια υπεροχή των ΗΠΑ, μίλησε η Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο βρετανικό δίκτυο BBC World News.  

«Το “δημοσιονομικό βάραθρο” που διαφαίνεται στις ΗΠΑ απειλεί την παγκόσμια υπεροχή της χώρας, ενώ κινδυνεύει να επηρεάσει μια παγκόσμια ανάκαμψη που παραμένει “εύθραυστη”,

είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ, προειδοποιώντας ότι αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα.

Προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους που μπορεί να έχει η πολιτική διαφωνία στις ΗΠΑ, αν δεν εφαρμοστούν μέτρα λιτότητας από το 2013.   “Για να διατηρηθεί η ηγεσία των ΗΠΑ στον κόσμο, η αβεβαιότητα πρέπει να αρθεί γιατί η αβεβαιότητα τροφοδοτεί αμφιβολίες για την ηγετική αυτή ισχύ”, τόνισε, μιλώντας για το υψηλά έλλειμμα αλλά και το υψηλό χρέος των ΗΠΑ.

“Οι ΗΠΑ υπήρξαν συχνά ένας μοχλός ανάπτυξης και το γεγονός ότι έχουν έναν παράγοντα τόσο σημαντικό σε στασιμότητα, και μάλιστα σε ύφεση, αυτό θα ήταν μια πολύ κακή είδηση για την παγκόσμια οικονομία”, υπογράμμισε η Λαγκάρντ.   “Δεν το χρειαζόμαστε αυτό την παρούσα στιγμή γιατί η ανάκαμψη είναι εύθραυστη” στον πλανήτη, πρόσθεσε.

Πηγή: www.lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα