Λαγκάρντ: Χρειάζονται περισσότερες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη

Για την ανεργία των νέων στην Ευρώπη και τα επίπεδα του χρέους του ιδιωτικού τομέα, μίλησε η Κριστίν Λαγκάρντ παρουσιάζοντας την Βίβλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη, στις Βρυξέλλες.

Υπάρχει «οδικός χάρτης» για την ανάπτυξη

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι η απειλή της κρίσης μπορεί να «ξεθωριάζει», αλλά η υψηλή ανεργία των νέων στην Ευρώπη έχει αρνητικές επιπτώσεις για την μελλοντική ανάπτυξη.

Ανέφερε

ακόμη, ότι η δουλειά του Ταμείου πάνω στις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη έχει μόλις αρχίσει, και ότι υπάρχει «οδικός χάρτης» για την περίπλοκη αποστολή τους.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη» είπε μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και των καταναλωτών είναι το κλειδί για να γίνει αυτό».

Ως προς το ελληνικό χρέος, η Λαγκάρντ δήλωσε: «Το ελληνικό χρέος θα πρέπει να μειωθεί μέσω της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας», ενώ απέφυγε να σχολιάσει ευθέως νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Σημειώνεται ότι ο Σόιμπλε απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος.

Πηγή: fosphotos.com/Δελτίο τύπου από το Συμβούλιο της ΕΕ

The post Λαγκάρντ: Χρειάζονται περισσότερες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα