Κύπρος:Επίσκεψη ΥΠ.ΕΞ στην Αίγυπτο

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει απόψε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή για διήμερη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προσφωνήσει την Τακτική Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου και θα έχει διμερείς συναντήσεις με Αραβες ομολόγους της για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κα. Μαρκουλλή θα συναντηθεί και με το Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ ελ Αραμπί.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ο σημαντικός ρόλος τον οποίο διαδραματίζει

ο Αραβικός Σύνδεσμος όσον αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και με τον οποίο η ΕΕ θέλει να συσφίξει περαιτέρω τις σχέσεις της.

Προστίθεται ότι την Πέμπτη μαζί με τους Υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας η Κύπρια Υπουργός θα έχει συναντήσεις με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Μοχάμαντ Μοχάμεντ Μόρσι Αλ Αγιά, τον Πρωθυπουργό Χισάμ Καντίλ και τον Υπουργό Εξωτερικών Μοχάμαντ Κάμελ Αμίρ.

«Η επίσκεψη των τεσσάρων Υπουργών Εξωτερικών στην Αίγυπτο, χώρα με την οποία διατηρούν στενές ιστορικές σχέσεις, αποσκοπεί στη στήριξη, αλλά και επαναβεβαίωση του σημαίνοντος ρόλου που διαδραματίζει η Αίγυπτος ως φάρος σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στη Μέση Ανατολή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: philenews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα