Κύπρος: Και προσφορές και Ισραήλ

Τη συγκατάθεσή της για τη μεταβίβαση του 30% των δικαιωμάτων ανάπτυξης του οικοπέδου 12 από τη Noble Energy στον όμιλο Delek έδωσε και επισήμως η Συμβουλευτική Επιτροπή Υδρογονανθράκων προς τον υπουργό Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη. Όπως πληροφορούμαστε, σχετική έκθεση της επιτροπής διαβιβάστηκε προς τον κ. Συλικιώτη την Παρασκευή.

Θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες η κατάθεση πρότασης στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο έχει την αρμοδιότητα για την τελική έγκριση του κοινού αιτήματος

που είχαν υποβάλει οι δύο εταιρείες. Θεωρείται δεδομένο ότι το Υπουργικό θα ανάψει το πράσινο φως για ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης του 30% των δικαιωμάτων στην Delek, όπως προβλέπει άλλωστε και η συμφωνία που προ καιρού έχουν υπογράψει μεταξύ τους οι δύο εταιρείες.

Για την οριστικοποίηση της άμεσης εμπλοκής της Delek στις διαδικασίες ανάπτυξης του οικοπέδου 12 θα χρειαστεί η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των τριών μερών (Κυπριακή Δημοκρατία, Noble, Delek), η οποία στην ουσία θα τροποποιεί μερικώς το υπάρχον συμβόλαιο μεταξύ Κύπρου και Noble, το οποίο υπεγράφη το 2008.

Πηγή: http://www.politis-news.com

Keywords
Τυχαία Θέματα