Κύπρος: Αποφάσεις για τα έργα υποδομής φυσικού αερίου

Στην απόφαση της Κύπρου να προχωρήσει με την κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής όπως είναι το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου για σκοπούς εμπορικής εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της περιοχής και διάθεσης τους στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στη Νορβηγία.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Offshore Northern Seas

Foundation με τίτλο “ONS Summit 2012 – The Geopolitics of Energy and ONS Conference – Confronting Energy Paradoxes”, που διεξάγεται στη Νορβηγία χθες και σήμερα.

Οκ. Συλικιώτης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη διοργάνωση Υπουργικής Διάσκεψης στη Λευκωσία με τη συμμετοχή των κρατών μελών της ΕΕ και των χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για τη συζήτηση των θεμάτων της ασφάλειας στις υπεράκτιες δραστηριότητες, αλλά και της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ μέσα από τη δημιουργία του νοτιοανατολικού μεσογειακού διαδρόμου παροχής φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο περιθώριο των εργασιών της συνάντησης κορυφής ο Υπουργός Εμπορίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υφυπουργό Ενέργειας της Νορβηγίας, αρμόδιο για θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, Χένρικσεν Περ Ρούν, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για σειρά ζητημάτων που αφορούν τα θέματα ενέργειας.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Συλικιώτης έτυχε ενημέρωσης για τη φιλοσοφία, τους θεσμούς και τις μεθόδους που η Νορβηγία έχει υιοθετήσει για τη διαχείριση και αξιοποίηση των δικών της υδρογονανθράκων.
Στο διεθνές συνέδριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, Υπουργοί Ενέργειας και Πρόεδροι μεγάλων εταιρειών της βιομηχανίας υδρογονανθράκων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και απόψεις αναφορικά με τις σημαντικές πολιτικές, οικονομικές και τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει διεθνώς ο τομέας της ενέργειας.

Πηγή: politis-news.com

Keywords
Τυχαία Θέματα