Κριτική Χριστοδουλάκη για το «My Greek Drama»

Διαψεύδει ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης τα όσα αναφέρει στο βιβλίο της «Το ελληνικό μου δράμα» η Γιάννα Αγγελοπούλου, τόσο για τον ίδιο όσο και για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως αναφέρει στο Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του και τα έγγραφα που διαθέτει και παρά τις περικοπές που έκανε ο ίδιος, ο προϋπολογισμός

των Αγώνων ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.

«Πιστεύω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ωφέλησαν τη χώρα αλλά στοίχισαν περίπου 7 δις ευρώ. Θα μπορούσαν να γίνουν και με 5 δις. ευρώ αν πολλές εγκαταστάσεις νοικιάζονταν ως λυόμενες αντί να τις αγοράζουν καινούργιες», είπε.

Ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι τα χρήματα που διατέθηκαν για τις ανάγκες των Αγώνων θα μπορούσαν να ήταν λιγότερα, για αυτό και ο ίδιος, γνωρίζοντας τις επείγουσες ανάγκες, έκοβε τα κονδύλια που θεωρούσε περιττές δαπάνες.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, η διαμάχη με την κ. Αγγελοπούλου ξεκίνησε όταν επρόκειτο να κοπεί το αναμνηστικό νόμισμα των 2 ευρώ που θα απέφερε σημαντικά έσοδα. Ο πρώην υπουργός λέει ότι η ίδια αρνήθηκε να δώσει άδεια για την απεικόνιση των πέντε ολυμπιακών κύκλων, γιατί ήθελε, όπως αναφέρει, να καταλήξουν τα χρήματα στον οργανισμό Αθήνα 2004 και όχι στα κρατικά ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα