Κρισιμο τετ-α-τετ των τριών για την ΕΡΤ-Αμετακίνητος ο Σαμαράς

Σήμερα στις 7 μισι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο «ραντεβού» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη, στη σκιά των έντονων ενδοκυβερνητικών αντιπαραθέσεων για την απόφαση αναστολής λειτουργίας της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζουμε ότι τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχαν ζητήσει οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης μετά από έκτακτη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για το θέμα της ΕΡΤ.

Αμφότεροι οι δύο αρχηγοί επανέλαβαν τη διαφωνία τους με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τασσόμενοι πάντως υπέρ της αναδιάρθρωσης, αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή, όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, μιλώντας στο Ναύπλιο την Κυριακή επέρριψε ευθύνες στους δυο έτερους πολιτικούς αρχηγούς, κάνοντας λόγο για «υποκρισία» ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας πως ενώ είχαν συμφωνήσει από κοινού τις απολύσεις και το κλείσιμο της ΕΡΤ, τώρα κάνουν πίσω…

Υπενθυμίζουμε ότι σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, ο πρωθυπουργός είχε εμφανιστεί ανυποχώρητος, επαναλαμβάνοντας πως η ΕΡΤ υπήρξε «σύμβολο σπατάλης και αδιαφάνειας».

Είχε επισημάνει επίσης ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν κλείνει, αλλά στη θέση της ΕΡΤ «δημιουργείται μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, ένας νέος υγιής οργανισμός, με λιγότερο προσωπικό, αλλά επάξια επιλεγμένο, με κριτήρια ΑΣΕΠ».

Keywords
Τυχαία Θέματα