Κρατούσε στο χέρι του το… ακρωτηριασμένο πόδι της μητέρας του

Στο γιο παρέδωσαν οι γιατροί το ακρωτηριασμένο πόδι της μητέρας του, επειδή δεν είχαν τρόπο να το αποτεφρώσουν! Και αυτός βρέθηκε με ένα ακρωτηριασμένο πόδι στα χέρια του που δεν ήξερε τι να το κάνει!

Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη πρόσφατα στην Ηλεία και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου διακοσμίσθηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση μια ηλικιωμένη γυναίκα. Οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να της ακρωτηριάσουν το ένα πόδι, γεγονός για το οποίο ενημέρωσαν σχετικά τον γιο της.

Η επέμβαση του ακρωτηριασμού έγινε κανονικά, αλλά αργότερα οι γιατροί ενημέρωσαν το γιο της ηλικιωμένης ότι,
επειδή δεν υπήρχε η δυνατότητα να αποτεφρωθεί το κομμένο πόδι, θα έπρεπε ο ίδιος να παραλάβει το ακρωτηριασμένο μέλος!

Εμβρόντητος ο άνθρωπος, έμεινε έτσι στα χέρια με το κομμένο πόδι της μητέρας του, το οποίο κυριολεκτικά δεν ήξερε τι να κάνει.

Μετά το αρχικό σοκ, έψαξε να βρει ιερέα από την περιοχή της Κυλλήνης από την οποία κατάγεται, προκειμένου να «διαβάσει» το ακρωτηριασμένο μέλος και να το ενταφιάσει.

Και όταν το κατάφερε αυτό, πριν καλά καλά ηρεμήσει, η ηλικιωμένη μητέρα του, ακρωτηριασμένη πια, έφυγε από τη ζωή!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτήν την απίστευτη ιστορία είναι πολλά και επικεντρώνονται στο εξής ένα: ακόμη κι αν το νοσοκομείο Πύργου δεν είχε προσωρινά, για τον οποιονδήποτε λόγο, τη δυνατότητα αποτέφρωσης ακρωτηριασμένων μελών, κατά πόσο είναι πρέπον και δεοντολογικό αυτά να παραδίνονται στους συγγενείς των ασθενών για… ιδιωτική χρήση;

www.dete.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα