Αίγυπτος: Στους 120 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός των συγκρούσεων

Όπως μεταδίδει το έγκυρο αμερικανικό δίκτυο, CNN, τους 120 νεκρούς έφτασε ο απολογισμός των συγκρούσεων του αιγυπτιακού στρατού με τους ισλαμιστές.

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ο αιγυπτιακός στρατός, προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 14 Αυγούστου, στην προαναγγελθείσα εδώ και ημέρες επιχείρηση εκκαθάρισης των δύο καταυλισμών των οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και τα στρατιωτικά οχήματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στον καταυλισμό έξω από το τζαμί

Ραμπάα αλ Ανταγουίγια. Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας έχουν ήδη αποκλείσει την πρόσβαση στην περιοχή.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα απευθύνει έκκληση στους οπαδούς της να προσέλθουν στους καταυλισμούς με αυτοκίνητα για να βοηθήσουν στην μεταφορά των τραυματιών σε νοσοκομεία.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για δύο νεκρούς αστυνομικούς και εννέα τραυματίες, με τον υπουργό να δηλώνει ότι οι αρχές ασφαλείας λαμβάνουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα» κατά των διαδηλωτών προσθέτοντας ότι «θα συλληφθούν μόνο όσοι καταζητούνται».

Υπενθυμίζεται ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει απειλήσει με αιματοκύλισμα σε περίπτωση που ξεκινήσει η επιχείρηση απομάκρυνσης των οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ακολούθησαν το βελούδινο πραξικόπημα κατά του Μόρσι στις 3 Ιουλίου έχουν χάσει τη ζωή τους 250 άτομα.
Keywords
Τυχαία Θέματα