“Κούνια Μπέλα” το Κατάρ με τις επενδύσεις

Τελικά το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Κατάρ δεν πήγε χαμένο. Μετά την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος του Κατάρ για το Ελληνικό, άλλη μια έκπληξη περίμενε την ελληνική κυβέρνηση. Ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Τανί, τελικά προχωρά στην αγορά του μικρού ακατοίκητου νησιού Οξιά στο Ιόνιο πέλαγος.

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον πριν από περίπου ένα χρόνο, ωστόσο πρόσφατα έκανε πίσω και απέσυρε το ενδιαφέρον της, ενώ φήμες έλεγαν ότι ρόλο έπαιξε η γραφειοκρατία αλλά και ο δήμαρχος Ιθάκης

ο οποίος κρατούσε αρνητική στάση. Μάλιστα πρόσφατα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος τον είχε κατηγορήσει ευθέως για την αποχώρηση του εμίρη. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν πάλι και ο εμίρης αγοράζει το νησάκι.

Το νησάκι Οξιά, ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, κοντά στην Ιθάκη και έχει έκταση 4.200 στρέμματα. Το νησί είναι αρκετά βραχώδες με πολλά υψώματα, καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος του από θάμνους και πευκοδάσος, έχει μια απόκρημνη ακτογραμμή και τρεις μεγάλους κόλπους, ενώ διαθέτει φάρο. Αποτελεί ιδανικό τόπο για ψάρεμα και σήμερα υπάρχουν εγκαταστάσεις με ιχθυοκαλλιέργειες από ντόπιους.

Keywords
Τυχαία Θέματα