Κόντρα Βορίδη-Βούτση στη Βουλή για την επέμβαση στην ΕΡΤ

Έντονες είναι οι συζητήσεις που γίνονται στη Βουλή με αφορμή την επέμβαση της αστυνομίας το πρωί της Πέμπτης στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη και τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση.

Ο Νίκος Βούτσης έσπευσε να χαρακτηρίσει «αντιδημοκρατική» τη συμπεριφορά της κυβέρνησης

που, όπως ανέφερε «θέλει να οδηγήσει τα πράγματα σε περαιτέρω αντιδημοκρατική συμπεριφορά, μέσα στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ η κυβέρνηση θα κλείσει αμυντικές βιομηχανίες».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στη Λ. Μεσογείων για να ενημερωθεί και δεν της επετράπη η πρόσβαση, τόνισε: «Σας απαγορεύουμε να νομίζετε ότι μπορεί εδώ μέσα βουλευτές δύο ταχυτήτων και δικαιωμάτων. Αν θεωρείτε πως έχει κανείς δικαίωμα να απαγορεύει σε βουλευτές να προχωρήσουν για να πάνε στο Ραδιομέγαρο, είστε γελασμένοι. Άθλια μέτρα από συγκυβέρνηση άθλιου μνημονίου δεν θα περάσουν. Καγκελόφερτες καταστάσεις με κάγκελα».

Απαντώντας στα λεγόμενα του κ. Βούτση, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά όταν επιβάλλεται νομιμότητα. Έχουμε ψηφίσει νόμο. Έχουν εκδοθεί δέουσες υπουργικές αποφάσεις».

Όπως ανέφερε, «αρμόδιος για τήρηση δημόσιας τάξης δεν είναι ο βουλευτής, αλλά το αστυνομικό όργανο. Αλλιώς, δεν υπάρχει νομιμότητα. Αν δηλαδή απέναντι σε 15 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ήταν 15 της ΝΔ με άλλη άποψη για νομιμότητα, πώς θα το λύναμε; Θα σπρωχνόμασταν;».

Ο κ. Βορίδης εξαπέλυσε επίθεση στην Κουμουνδούρου, λέγοντας: «Σας απασχολεί μόνο συνδικαλιστικό παρεάκι και τα θέματά του».

«Το κτίριο Αγ. Παρασκευής είναι όλων των Ελλήνων πολιτών. Εμείς τους αντιπροσωπεύουμε και μέσω ημών, η κυβέρνηση ξαναδίνει το κτίριο σε αυτούς που τους ανήκει», υπογράμμισε για το ζήτημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος.

«Η ενέργεια αποκαθιστά τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης. Το ΣτΕ τι λέει; Έχει αποφασιστεί αρμόδιος υπουργός και εκκρεμεί πρόσληψη 1.400 εργαζομένων. Το ΠΑΣΟΚ εντελώς συμπτωματικά, πάλι εγώ το εκπροσωπούσα όταν πριν 9 μέρες κάλεσα τους εργαζομένους της ΕΡΤνα έρθουν σε διάλογο με κυβέρνηση και ελεύθερο κτίριο, να βάλουν πλάτη για να αποδοθεί το κτίριο», ανέφερε.

«Η συνέχιση κατάληψης Ραδιομεγάρου στρεφόταν και στρέφεται κατά δικαιώματος εργασίας, υπεράνω χιλίων ανέργων που αξιοκρατικά έχουν επιλεγεί για δύο μήνες με δικαίωμα παράτασης, τι απαντάτε στους εργαζομενους που περιμένουν να προσληφθούν; Οι πιο πολλοί στη λίστα που ανακοίνωσε το ΑΣΕΟ. Θέτει αντικειμενικά εμπόδια στην άσκηση ομαλά της προεδρίας της χώρας στην ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά ζήτημα βουλευτών, τόνισε: «Δε συμφωνώ με όσα λέει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ. πιστεύω ότι οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να μπουν στο κτίριο. Για ποιο λόγο όμως να μπουν; Λόγο δεν έχουν».

Την επέμβαση κατήγγειλε εκ μέρους του ΚΚΕ, o Νίκος Καραθανασόπουλος. «Καταγγέλλουμε την επέμβαση , χρήση χημικών για απομάκρυνση εργαζομένων, σημερινή επιχείρηση αποτελεί κλιμάκωση βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, μία ακόμα επιβεβαίωση ότι αστυνομική βία και καταστολή βασικό εργαλείο για υλοποίηση βάρβαρης πολιτικής. Ενταγμένη στη λογική νόμου και τάξης. Να καλλιεργήσει φόβο και υποταγή, να χειραγωγήσει και υπονομεύσει , ζητάμε άμεση επαναλειτουργία ΕΡΤ και συνέχιση με ίδιες συνθήκες. Απάντηση λαού οργάνωση πάλης και οικοδόμηση λαϊκής συμμαχίας. Ενάντια στο σύστημά τους», υπογράμμισε.

Την έντονη αντίθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την αστυνομική επιχείρηση εξέφρασε ο Βασίλης Καπερνάρος.

The post Κόντρα Βορίδη-Βούτση στη Βουλή για την επέμβαση στην ΕΡΤ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα