Κόντρα στους Τούρκους σήμερα η Εθνική μας (22:00 ΑΝΤ1) – Οριστικά εκτός ο V-Span

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα… Φυσικά μιλάμε για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γειτονικής χώρας! Ή μάλλον τα πολύ δύσκολα γιατί οι Τούρκοι έχουν ήδη κάνει το 0/2!Τι δείχνουν ως τώρα οι Τούρκοι

Η Τουρκία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Αν χάσει, επιβεβαιώνει με τον πλέον τρανό τρόπο πως είναι ομάδα που όταν βγαίνει από τα σύνορα είναι κατώτερη των προσδοκιών. Τέτοιοι είναι μέχρι τώρα οι αστέρες της: ο Χέντο Τούρκογλου, που έχει λαμβάνειν 12 εκατ. δολάρια στο Ορλάντο την ερχόμενη σεζόν, έχει 10 πόντους κατά μέσο όρο με μόλις 26,3% στα σουτ στα δύο πρώτα παιχνίδια. Ο Ερσάν Ιλιασόβα, με 7,9

εκατ. ευρώ συμβόλαιο για του χρόνου από τους Μπακς, έχει 7 πόντους κατά μέσο όρο με 31,6% στα σουτ. Ο Ομέρ Ασίκ, των 5,2 εκατ. δολαρίων από τους Ρόκετς για την προσεχή περίοδο, έχει 8 πόντους ανά αγώνα με καλά ποσοστά, αλλά κακή παρουσία στην άμυνα.

Κάκιστη άμυνα, χαμηλής ποιοτικής στάθμης περιφερειακή γραμμή, βαρείς ψηλοί και ατομιστές αστέρες συνθέτουν μέχρι τώρα την εικόνα της Τουρκίας. Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς δείχνει να έχει χάσει τον… έλεγχο της ομάδας και οι φήμες για εσωτερικά προβλήματα δίνουν και παίρνουν. Όμως έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν άρδην το κλίμα με μία νίκη επί της Ελλάδας και ασφαλώς είναι ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος.

Εκτός ο Σπανούλης – Με πυρετό ο Μπουρούσης

Όσον αφορά τον Βασίλη Σπανούλη, είναι οριστικό πλέον πως δε θα αγωνιστεί. Ο Λαρισαίος γκαρντ, υποφέρει από διάστρεμμα αν και σήμερα περπατάει κανονικά. Όμως, πονάει και το πρήξιμο, παρότι μειώνεται, δεν έφυγε. Όλοι ξέρουν ότι το ρίσκο είναι μεγάλο και δεν το παίρνει κανείς… Μόνο ο ίδιος ο παίκτης. Ωστόσο, το γεγονός ότι άρχισε να περπατάει κανονικά είναι καλό σημάδι εν όψει συνέχειας. Πάντως, προκειμένου να επιβεβαιώσουν πως όντως η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή, υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία, η οποία, όντας καθαρή, έδωσε το κατάλληλο συναίσθημα ανακούφισης. Έστω κι αν είναι δύσκολη κι η συμμετοχή του απέναντι και στην Ιταλία (8/9).

Τα προβλήματα, όμως, για την Εθνική δεν σταματούν στον Βασίλη Σπανούλη. Ο Γιάννης Μπουρούσης ανέβασε πυρετό χθες το βράδυ, ωστόσο, θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στην Τουρκία, καθώς σήμερα το πρωί του έπεσε.

Τριήμερο φωτιά για την Εθνική

Η Εθνική με προίκα το 2-0 και μετά τις πρώτες ανάσες στο τουρνουά ξεκινά απόψε απέναντι στην Τουρκία (22:00, ANT1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) ένα τριήμερο-«φωτιά». Με νίκη κόντρα στους γείτονες μπορεί από τώρα να κλείσει εισιτήρια για τη Λιουμπλιάνα και τη δεύτερη φάση και οι γείτονες αυτά της επιστροφής στην Κωνσταντινούπολη. Σε περίπτωση ήττας, η ελληνική ομάδα δεν χάνεται (σε αντίθεση με τους Τούρκους), αλλά θα οφείλει να κερδίσει τη… γηπεδούχο και φορμαρισμένη Ιταλία, αλλά και την απρόσμενα ανταγωνιστική και επίσης αήττητη Φινλανδία την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα