Κόντρα για τη 16χρονη Κινέζα

Η 16χρονη Γε Σιγουέν πρέπει να αποκτήσει γερό στομάχι. Ειδικά αν επικρατήσει απόψε και στα 200μ. μικτή ατομική. Η Κινέζα χρυσή Ολυμπιονίκης στα 400μ. μικτή ατομική ακούει ψιθύρους πίσω της μετά την εμφατική νίκη της και το τελευταίο 100άρι όπου ήταν σχεδόν το ίδιο γρήγορη με τον Ράιαν Λόχτι.

Το τελευταίο 24ωρο οι φωνές δυνάμωσαν με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας προπονητών κολύμβησης των Ηνωμένων Πολιτειών να συγκρίνει τη Γε με την Ιρλανδή Μισέλ Σμιθ, η οποία κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στην Ατλάντα και 18 μήνες μετά πιάστηκε ντοπέ.

“Είναι ενοχλητικό. Παρακολούθησα το ελεύθερο και

σκέφτηκα “πάμε από τη αρχή”. Μου θύμισε όταν παρακολουθούσα την (σ.σ. πρώην Ανατολικογερμανίδα) Κριστίν Ότο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαδρίτης το 1986 όταν άφησε τόσο πίσω τις αντιπάλους της, σαν να κολυμπούσε άνδρας. (Η εμφάνιση της Γε) φέρνει στο μυαλό όλων μας άσχημες αναμνήσεις από εκείνες τις εποχές“, σχολίασε ο Λέοναρντ.

Ο έμπειρος προπονητής φυσικά και δεν έχει κάτι εναντίον της Γε, απλά ο κόσμος της κολύμβησης είναι προκατειλημμένος εναντίον των κολυμβητών της Κίνας, εξαιτίας του βεβαρημένου… μητρώου τους στο ντόπινγκ.

Ο Λέοναρντ κατέληξε, λέγοντας “η Κίνα πρέπει να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις. Μίλησα με τους άλλους προπονητές και κανένας δεν θυμάται να έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο. Καμιά γυναίκα δεν έχει συναγωνιστεί σε split χρόνο τη Γε, πόσο μάλλον τους δύο κορυφαίους all arounders στην ιστορία του σπορ (σ.σ. εννοεί τον Λόχτι και τον Μάικλ Φελπς)”.

Ο αρχιπροπονητής της Κίνας, Ξου Κι εξήγησε πως ο χρόνος της Γε ήταν αναμενόμενος, ακόμα κι αν κατέβασε πέντε δευτερόλεπτα το ατομικό της ρεκόρ.

Θεωρεί αστεία τη σύγκριση με τον Λόχτι και αναρωτήθηκε “ο Μάικλ Φελπς κατέκτησε οκτώ χρυσά στο Πεκίνο και η Μίσι Φράνκλιν είναι εκπληκτική. Γιατί δεν μπορεί να έχει και η Κίνα μια εκπληκτική κολυμβήτρια;“.

Ο επικεφαλής της επιτροπής αντιντόπινγκ της Κίνας, Ζιανγκ Ζιξούε αποκάλυψε πως όλοι οι Κινέζοι αθλητές έχουν περάσει από 100 ελέγχους από την ημέρα άφιξης τους στο Λονδίνο.

Η WADA ανακοίνωσε πως η Γε είναι “καθαρή” με τον Λόρδο Κόλιν Μόινιχαν, τον πρόεδρο της βρετανικής ολυμπιακής επιτροπής, να προσθέτει πως η Γε αξίζει αναγνώριση για το ταλέντο της.

Ο Ζιανγκ Ζιξούε μάλλον έληξε τη συζήτηση, λέγοντας “δεν αμφισβητήσαμε ποτέ τον Μάικλ Φελπς όταν κατέκτησε οκτώ χρυσά μετάλλια στο Πεκίνο”.

Πηγή: sport24

Keywords
Τυχαία Θέματα