Κονγκό: ένοπλη επίθεση ανταρτών με τουλάχιστον 40 νεκρούς

Μια ομάδα ένοπλων σκόρπισε το θάνατο σε τουλάχιστον 40 άμαχους πολίτες στο χωριό Καμάνκο, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, σύμφωνα με μια τοπική ένωση μη κυβερνητικών οργανώσεων, η οποία αναφέρει πως οι δράστες ήταν αντάρτες από την Ουγκάντα.

Όπως δήλωσε σε Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Οργάνωσης στην περιοχή Μπένι, Τέντι Κατάλικο, ως σήμερα το πρωί έχουν ανακτηθεί πάνω από 40 σοροί – όλες αμάχων – μέσα σε αποχωρητήρια.

«Ομάδες του Ερυθρού Σταυρού και της αστυνομίας κάνουν εξονυχιστική

έρευνα για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και άλλα θύματα. Υπάρχουν δεκάδες πρόσωπα τα οποία είναι σοβαρά τραυματισμένα».

Σε χθεσινή του δήλωση είχε κάνει λόγο για έναν απολογισμό 10 προσώπων τα οποία είχαν απαχθεί, 11 τραυματισμένων πολιτών, 5 τραυματισμένων στρατιωτικών και πολλών νεκρών στις τάξεις των αμάχων καθώς και πολλών πυρπολημένων σπιτιών.

Οι δράστες κατάφεραν να καταλάβουν το Καμάνγκο χθες τα ξημερώματα και ήδη το μεσημέρι νοτιοαφρικανικά ελικόπτερα της δύναμης του ΟΗΕ σφυροκόπησαν τις θέσεις των ενόπλων δραστών. Ο στρατός έχει ανακαταλάβει το χωριό.

Η ένωση Οργανώσεων του Βόρειου Κίβου, τόνισε πως οι δράστες είναι αντάρτες από την Ουγκάντα και μέλη της Οργάνωσης Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις – Εθνικός Στρατός για την Απελευθέρωση της Ουγκάντας (ADF – Nalu), οι ποίοι σχετίζονται με τον τακτικό στρατό της Ουγκάντας.

The post Κονγκό: ένοπλη επίθεση ανταρτών με τουλάχιστον 40 νεκρούς appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα