Κλιμακώνονται τα συλλαλητήρια των ΠΟΕ – ΟΤΑ

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς λήγει σήμερα η προθεσμία για την αποστολή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης των καταλόγων με τα ονόματα όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ σχεδιάζει γενικό μπλακ-άουτ και καταλήψεις σε διάφορες υπηρεσίες των δήμων, καθώς και στους ΧΥΤΑ ενώ η απόφαση για κλείσιμο ΚΕΠ και

παιδικών σταθμών θα ληφθεί από συνελεύσεις στους κατά τόπους συλλόγους.

Αυτήν την ώρα η πορεία κινείται προς την Γ’ Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν προχωρήσει σε γενικευμένες καταλήψεις των κτηρίων και των υπηρεσιών των Δήμων, οι οποίες θα επεκταθούν μέσα στην εβδομάδα, ώστε όταν χορηγηθούν τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ήδη, οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη έχουν κάνει καταλήψεις σε παιδικούς σταθμούς στους δήμους Θεσσαλονίκης και Ευόσμου – Κορδελιού, όπως επίσης και όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

Από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου βρίσκονται σε στάση εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες για τον προπηλακισμό του Γερμανού προξένου.

Για την Τρίτη έχει προγραμματισθεί τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια. Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα