Κι όμως τα γυμναστήρια δουλεύουν από τους άνεργους…!

Μάιος. Θα μπορούσε κανείς να τον πει και μήνα των γυμναστηρίων. Μαζί με τις διαφημίσεις για χάπια αδυνατίσματος, κρέμες, τσάγια και καφέδες αδυνατίσματος ξεκινούν και οι εγγραφές στα γυμναστήρια της πόλης αλλά και οι επισκέψεις στους διαιτολόγους. Κατά κανόνα, κάθε Μάιο συνέρρεαν στα γυμναστήρια όσοι ξυπνούσαν από τη χειμερία νάρκη της αδράνειας και τρέχουν να «συμμαζέψουν» ό, τι πρόφταιναν μέχρι την πρώτη δημόσια έκθεση στην παραλία.

Φέτος, όμως, η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική καθώς αρκετά γυμναστήρια έχουν προχωρήσει σε μείωση τιμών προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερα άτομα αλλά κατ’ επέκταση να επιβιώσουν μέσα στους δύσκολους καιρούς. Μάλιστα ορισμένα γυμναστήρια της πόλης δίνουν την δυνατότητα σε συμπολίτες μας να αθληθούν με μεγάλη έκπτωση. Συγκεκριμένα σε ορισμένα γυμναστήρια του Βόλου τα άτομα που κατέχουν κάρτα ανεργίας δικαιούνται μεγάλη έκπτωση στην συνδρομή τους!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Τα γυμναστήρια με την παραπάνω τακτική καταφέρνουν και να εξασφαλίζουνκίνηση μέσα στην οικονομική κρίση αλλά και να προσφέρουν στους ανέργους την δυνατότητα να αθληθούν, με λίγα χρήματα και κατ’ επέκταση να ξεχαστούν από προβλήματα και να κοινωνικοποιηθούν.

Σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου στα περισσότερα γυμναστήρια η κίνηση έχει μειωθεί σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια στο περίπου στο 20% ωστόσο κατά παράδοση ο Μάιος είναι ίσως ο μήνας με τις περισσότερες εγγραφές.

Την ίδια στιγμή αυξημένη κίνηση παρατηρείται στα γυμναστήρια από άτομα που βρίσκουν στους χώρους διέξοδο για διαφυγή από το άγχος και την ψυχολογική πίεση που υφίστανται τα τελευταία χρόνια. Παρά την οικονομική κρίση και τις οικονομικές δυσκολίες, πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν στις αίθουσες των γυμναστηρίων για να ξεδώσουν και να ξεχάσουν τα προβλήματά τους.

Επαγγελματίας του χώρου, που εργάζεται σε κεντρικό γυμναστήριο του Βόλου αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η αύξηση των αυτοκτονιών και του αριθμού των ατόμων που πάσχουν από συμπτώματα μελαγχολίας οδηγεί τους ανθρώπους στην αναζήτηση μέσων διαφυγής και ψυχολογικής υποστήριξης ,με όσο το δυνατόν φυσικότερες μεθόδους μακριά από τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Η γυμναστική, ως διαφυγή από την πραγματικότητα

πηγή: taxydromos.gr

Είναι ένα φτηνό μέσο ψυχαγωγίας και διασκέδασης και το καλύτερο μέσο διαφυγής από τα προβλήματα της καθημερινότητας, τονίζει η γυμνάστρια κ. Τζένη Βόμπρα, που εργάζεται στο GYM WORKOYT.

Αναφερόμενη στην προτίμηση των πελατών της στους νέους τρόπους γυμναστικής λέει ότι «ο κόσμος χρειάζεται κάτι διαφορετικό από την τυπική γυμναστική, ίσως γιατί έχει ανάγκη από κάτι πιο δημιουργικό. Εν προκειμένω η νέα μόδα που επιλέγουν πλέον αρκετοί Βολιώτες είναι μέθοδος γυμναστικής και φυσικοθεραπείας. Είναι μια μορφή για όλους δεν προκαλεί τραυματισμούς και είναι και μέσο σωματικής αποκατάστασης. Από την προσωπική μου εμπειρία μπορώ σαφέστατα να πω ότι όσοι ξεκινάνε δεν σταματάνε και όλοι δηλώνουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι».

Φυσικά, σημειώνει, οποιαδήποτε μορφή γυμναστικής είναι καλή και αναγκαία και αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι αυτό το φαινόμενο της στροφής του κόσμου στην άσκηση δεν πρέπει να είναι μία εφήμερη μόδα, αλλά ένας νέος τρόπος ζωής για όλους.

Γυμναστική και κάρτα ανεργίας

«Δόξα το θεό υπάρχει κίνηση στο γυμναστήριο, παρότι είμαστε καινούργιο» αναφέρει η κ. Τζένη Βόμπρα, επισημαίνοντας ότι σε αυτό έχει συμβάλει το γεγονός ότι πληρώνουν μόνο 30 ευρώ το μήνα όσα άτομα διαθέτουν κάρτα ανεργίας, τη στιγμή που σε άλλα γυμναστήρια η μηνιαία συνδρομή κοστίζει 50-55 ευρώ.

Αναφερόμενη η κ. Βόμπρα στην τακτική έκπτωσης στα άτομα που διαθέτουν κάρτα ανεργίας, τονίζει «Αυτή την στιγμή οι περισσότεροι πελάτες έχουν κάρτα ανεργίας. Οι τρίμηνες και τετράμηνες συνδρομές δεν έχουν καθόλου ζήτηση. Θεωρώ ότι ο κόσμος μέσα από την κρίση σκέφτεται περισσότερο πως θα ξοδέψει τα χρήματα του, και έτσι αποφεύγει τις περιττές σπατάλες».

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στο Βόλο κ. Κώστας Νακόπουλος, επισημαίνει ότι εν όψει του καλοκαιριού έχει αυξηθεί η κίνηση στο γυμναστήριο του, ωστόσο παραδέχεται ότι σε αυτό έχει συμβάλει η μείωση των τιμών.

Στη συνέχεια ο ίδιος προσθέτει ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σταθερών πελατών οι οποίοι φέτος ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν το γυμναστήριο και γι’ αυτό αποφάσισε, σε ειδικές περιπτώσεις να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του γυμναστηρίου του. «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο όσο μπορούμε άλλωστε και για εμάς είναι δύσκολο αφού αυξάνονται συνεχώς τα λειτουργικά μας έξοδα».

Συμπερασματικά οι άνθρωποι του χώρου, αναφέρουν ότι υπάρχουν και περιπτώσεις ατόμων που έχουν περιορίσει όλα τους τα έξοδα προκειμένου να συνεχίσουν να πηγαίνουν γυμναστήριο καθώς για πολλούς αποτελεί τρόπο ζωής.

«Το φαγητό ως τρόπος εκτόνωσης»

Μέσα στην οικονομικοί κρίση πολλοί Βολιώτες όπως αναφέρει ο διαιτολόγος κ. Νίκος Καραγιάννης βρίσκουν διέξοδο μέσα από το φαγητό, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που καταναλώνουν ανεξέλεγκτες ποσότητες φαγητού προκειμένου να εκτονωθούν και να ξεφύγουν από το προβλήματα της καθημερινότητας.

Βέβαια στην συνέχεια η παραπάνω τακτική, όπως αναφέρει ο κ. Καραγιάννης, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς προκαλεί στα άτομα τύψεις και ενοχές για τις ποσότητες φαγητού που κατανάλωσαν.

Όσον αφορά στο επάγγελμα του διαιτολόγου και εάν υπάρχει ενδιαφέρον απ’ τους Βολιώτες τόνισε : «Λόγω εποχής και ενόψει καλοκαιριού υπάρχει σχετική κίνηση ωστόσο υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με το παρελθόν. Πριν χρόνια όταν είχα ανοίξει το γραφείο μου, και με μηδενική διαφήμιση είχα περισσότερη πελατεία σε σύγκριση με τώρα», καταλήγει ο κ. Καραγιάννης.

Keywords
Τυχαία Θέματα