«Κεραυνοί» Τσόμσκι για Μέρκελ και Ελλάδα

«Υπάρχουν άνθρωποι στη Γερμανία που θέλουν να αποκτήσουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογικής πίεσης στους Έλληνες».

Η φράση θα μπορούσε να είναι κάποιου πολεμικού ανταποκριτή και να αναφέρεται στην συμπεριφορά των Γερμανών κατακτητών του 1941 στην Ελλάδα.Ακριβώς αυτή ήταν η συμπεριφορά τους και για να το πετύχουν έκλεψαν,άρπαξαν,σκότωσαν,

διέπραξαν εγκλήματα πολέμου αδιανόητα για την εποχή.

Και ύστερα όταν ηττήθηκαν στον πόλεμο ζήτησαν και από την Ελλάδα έλεος.Δηλαδή να μην πληρώσουν ούτε υλικά,ούτε ηθικά για τα εγκλήματα.Και το πήραν πλούσια το έλεος.

Η φράση όμως αυτή ανήκει στον διάσημο Αμερικανό διανοητή Νόαμ Τσόμσκι .Την είπε προχθές στο Δουβλίνο σε ομιλία του από το βήμα του φιλανθρωπικού ιδρύματος RDS με θέμα την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Και αναφέρεται στη σημερινή συμπεριφορά των Γερμανών στην Ελλάδα και τους προσδιορίζει όπως ακριβώς είναι.Κατακτητές με οικονομικό πόλεμο.

Ο Αμερικανός διανοητής- καθηγητής μεταξύ των πολλών που καταλόγισε στη συμπεριφορά του διδύμου Μέρκελ-Σόϊμπλε(δεν βαρύνει όλους τους Γερμανούς πολιτικούς η κατακτητική συμπεριφορά…) είχε και πρόταση.

Είπε ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα κοινό μέτωπο του Νότου, δηλαδή της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, προκειμένου να μπει τέλος στις «απάνθρωπες απαιτήσεις του Βορρά».

Δεν έκρυψε βέβαια τα …αμερικάνικα αισθήματά του λέγοντας ότι τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο γιατί το αντιγερμανικό αίσθημα μεταξύ των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι έντονο.

Η πρώτη μας σκέψη είναι «φοβού τους Αμερικανούς και δώρα φέροντας»…

Η δεύτερη είναι ο ναυαγός στο πέλαγος θα πιάσει τη σανίδα είτε γράφει πάνω «Γερμανία»,είτε «Αμερική»,είτε Ρωσία…

Επίσης, ο κ. Τσόμσκι ανέφερε ότι είναι «σωστό» το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα, για στήριξη της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, όπως έγινε με την Δυτική Γερμανία το 1953, ενώ άσκησε κριτική στον πρόεδρο

Του Γιάννη Ντάσκα

Keywords
Τυχαία Θέματα