Να γιατί μπήκε η χώρα στα μνημόνια!

Εάν έχουν δίκιο οι σοφοί που υποστηρίζουν ότι ο αθλητισμός αποτελεί τον καθρέφτη μίας κοινωνίας, όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ και στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποδεικνύουν γιατί η χώρα μπήκε στα μνημόνια. Αποδεικνύουν το μέγεθος της ευθύνης ενός εκάστου, από το τελευταίο λιθαράκι μέχρι την κορυφή της πυραμίδας. Και αναδεικνύουν τις παθογένειες που δεν αντιμετωπίζονται όχι με δύο – τρία μνημόνια, αλλά ούτε με τριάντα!

Ο Ολυμπιακός παίρνει το

πρωτάθλημα διά περιπάτου και οι οπαδοί του αντί να κάνουν πλάκα στους Παναθηναϊκούς εκφράζουν δυσαρέσκεια, δημιουργούν κλίμα μιζέριας και βρίζουν τον πρόεδρο της ομάδας τους. Στον αντίποδα, οι οπαδοί της ΑΕΚ στερούν από την ομάδα τους την ευκαιρία που θα είχε την τελευταία αγωνιστική, γιατί αρνούνται να αποδεχτούν ότι δεν μπορείς να είσαι πάντα στην ελίτ. Ότι κάποιοι τους κορόιδεψαν και κονόμησαν.

Δεν υπάρχουν σαφέστερες ενδείξεις παρακμής μίας κοινωνίας. Αυτά συμβαίνουν εκεί όπου κυριαρχεί ο όχλος, ο χαϊδεμένος λαός του Θρύλου και της ΑΕΚ, οι περιούσιοι οπαδοί που τα θέλουν όλα γιατί αξιωματικά τα αξίζουν: Παιχταράδες, προέδρους να τα σκορπάνε ακόμα και σε περίοδο κρίσης, τεσσάρες σε όλους τους αντιπάλους (λες και οι άλλοι δεν παίζουν μπάλα) και τζάμπα θεάματα με χορηγούς.

Και εάν δεν γίνουν αυτά, πλακωνόμαστε μεταξύ μας, γιατί –στο κάτω κάτω- ο εμφύλιος είναι στο αίμα μας. Όσο για την αυτοκριτική, τσιμουδιά… Εμείς είμαστε οι περιούσιοι…

Αβέρκιος Λουδάρος

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα