ΚΕΔΕ: Σκληρή αντιπαράθεση με τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Του Γιάννη Σπ. Π.

Είναι γνωστή η αντιπαλότητα ανάμεσα στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, και την ΚΕΔΕ. Αφορμή, η συχνές εκθέσεις, αναφορές ή και δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Ρακιντζή με τις οποίες καταγγέλλει τους ΟΤΑ ως «άνδρα» διαπλοκής και διαφθοράς.

Η τελευταία όμως ανακοίνωση της ΚΕΔΕ περιέχει πρωτόγνωρους σε δριμύτητα, οξύτητα
και κοινωνική βαρύτητα χαρακτηρισμούς κατά του κ .Ρακιντζή

Η ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, δυσφημιστή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και «γραφικό» . Επισημαίνει, δε, πως…, « με τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του ότι οι δήμοι είναι εστία διαφθοράς, παραπέμπουν σε δημόσιο λειτουργό, ο οποίος δείχνει να έχει χάσει την επαφή του με τη σημερινή πραγματικότητα και από το «θρόνο του παντός καιρού κριτή» με προτεταμένο δάκτυλο, έχει αναλάβει τη «διεύθυνση» μιας κακόγουστης εκστρατείας δυσφήμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνοντας γενικευμένες και αναπόδεικτες «διαπιστώσεις».

Η ΚΕΔΕ , του υπενθυμίζει «αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά , ότι « η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα δύσκολα χρόνια της κρίσης έχει υποστεί περικοπές στα έσοδά της που ξεπερνούν το 60%. Αποδεδειγμένα, αφού καταγράφεται και στον κρατικό προϋπολογισμό, παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα. Και επίσης αποδεδειγμένα σήμερα είναι ο μοναδικός δημόσιος φορέας που εκπροσωπεί το κοινωνικό κράτος και στηρίζει έμπρακτα και καθημερινά την χειμαζόμενη κοινωνία».

Επίσης « υπενθυμίζει» στον κ. Ρακιντζή «ότι η ίδια η Αυτοδιοίκηση επανειλημμένα έχει καταδικάσει μεμονωμένες περιπτώσεις αδιαφάνειας και διαφθοράς στους κόλπους της».

Και τονίζει ότι «οι οριζόντιες γραμμές που αρέσκεται «να τραβάει» ο κ. Ρακιντζής σπιλώνοντας και απαξιώνοντας θεσμούς και πρόσωπα, είναι καιρός να συνειδητοποιήσει ότι έχουν ένα όριο, διαφορετικά εισέρχονται στη σφαίρα του γραφικού».

Γ. Σπ. Π.

The post ΚΕΔΕ: Σκληρή αντιπαράθεση με τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα