Κατσέλη: Η ομιλία του κ. Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ τρομάζει!

Από το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση με απάντηση της Προέδρου της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λούκας Τ. Κατσέλη, στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ:

«Η ομιλία του κ. Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ τρομάζει!

Ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι είτε ανενημέρωτος είτε εμπαίζει ενσυνείδητα τον Ελληνικό

λαό.

Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος δεν σημαίνει μείωση του ασήκωτου βάρους της υπερχρέωσης καθώς η Κυβέρνηση , αντί να διεκδικήσει την ουσιαστική αναδιάρθρωση αν όχι διαγραφή του σωρευμένου χρέους που ξεπερνά το 175% του ΑΕΠ, έχει δεσμευτεί για την απρόσκοπτη αποπληρωμή του .

Δεν σημαίνει το τέλος της αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής καθώς η Κυβέρνηση έχει αναλάβει ήδη τη δέσμευση να καλύψει το συνεχώς διευρυνόμενο χρηματοδοτικό κενό με νέα επώδυνα μέτρα.

Τέλος, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ελάφρυνση της μεσαίας τάξης ή των πιο ευάλωτων ομάδων, γιατί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εχει δεσμευθεί ότι το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα θα εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τους πιστωτές της χώρας.

Ο κ Σαμαράς έχει καταστήσει τη χώρα όμηρο της αδιέξοδης πολιτικής της βίαιης λιτότητας . Δυστυχώς δεν έδωσε καμμία ελπίδα στην ομιλία του ότι διαθέτει την πολιτική θέληση και δύναμη να την ανατρέψει . »

Keywords
Τυχαία Θέματα