ΑΕΚ – Ομόνοια 1-1

Διαφορετικό πρόσωπο είχε η ΑΕΚ στα δύο ημίχρονα της φιλικής αναμέτρησης με την Ομόνοια (1-1). Στο πρώτο δεν απείλησε, αλλά ούτε κι απειλήθηκε, ενώ στο δεύτερο δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να αποφύγει την παραβίαση της εστίας της.

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από μία πιο έτοιμη ομάδα που διαθέτει σαφώς εμπειρότερους παίκτες, είναι καλός οιωνός ακόμα κι αν η αναμέτρηση ήταν φιλική. Στα συν η θετική παρουσία ποδοσφαιριστών που προορίζονται

για βασικοί και έχουν αγωνιστεί σε μόλις δύο παιχνίδια.

Από την άλλη, βέβαια, η αδυναμία της να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο (παρά τις επτά τελικές προσπάθειες), σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ενθουσίασε τους περίπου 5.000 οπαδούς της Ένωσης που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ (και) για να χειροκροτήσουν τον μεγάλο Τόνι Σαβέβσκι.

Οι πολλές αλλαγές του δευτέρου ημιχρόνου, παραδόξως, έδωσαν ρυθμό στη μέτρια μέχρι εκείνη τη στιγμή αναμέτρηση. Αρχικά η Ομόνοια δημιούργησε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά ο Ηλίας Βούρας δήλωσε “παρών” και στη συνέχεια η ΑΕΚ είχε ένα εκπληκτικό τρίλεπτο.

Στο 75′ ο Αλεσάντρε Ντακόλ έβαλε το νικητήριο γκολ από την άσπρη βούλα, ένα λεπτό αργότερα δεν της δόθηκε νέο πεντακάθαρο πέναλτι και ο Ντακόλ έχασε πολύ καλή ευκαιρία από πλεονεκτική θέση. Από μία φάση που δεν μύριζε γκολ, ο Βούρας έκανε ένα τραγικό λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Λεάντρο Μαρκολίνι να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Πεταυράκης (66′ Τσουμάγκας), Ρόβας (86′ Παληαρούτας), Σταθάκης (75′ Τζανετόπουλος), Κορδέρο, Ράμα (59′ Πόποβιτς), Ντακόλ, Μπρέσεβιτς (66′ Τσούπρος), Ανάκογλου, Πλατέλλας.

Ομόνοια: Μορέιρα (46′ Μπρουκς), Σκάρα, Αλάμπι, Αντράντε, Εμπεμπά, Μαργκάσα (72′ Αλίπιο), Αγκιάρ (82′ Φιλιώτης), Τέιλορ (62′ Μαρκολίνι), Γκίκιεβιτς (82′ Χατζηβασίλης), Θεράποντος (46′ Μένγκολο), Σερφά.

Keywords
Τυχαία Θέματα