Βαριές κατηγορίες και στον ερευνητή της υπόθεσης Πιστόριους

Για επτά απόπειρες φόνου κατηγορείται ο κύριος ερευνητής της αστυνομίας, που έχει αναλάβει την υπόθεση Πιστόριους. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Πρετόριας, ο Χίλτον Μπόθα το 2009 είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός ταξί, προσπαθώντας να το σταματήσει.

“Μόλις χθες (Τετάρτη) ενημερωθήκαμε ότι οι κατηγορίες για απόπειρες φόνου επανήλθαν εναντίον του Χίλτον Μπόθα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ταξίαρχος

Νέβιλ Μαλίλα ενώ ο Όσκαρ Πιστόριους, ο χρυσός παραολυμπιονίκης που κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, έφθανε στο δικαστήριο για μια νέα ακροαματική συνεδρίαση. Ο Μαλίλα πρόσθεσε πως ο Μπόθα πρόκειται να εμφανισθεί ενώπιον δικαστηρίου το Μάιο.

Στο μεταξύ, ο νοτιοαφρικανός αθλητής Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος υποστηρίζει πως ο θάνατος της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ οφείλεται σε δυστύχημα, έφθασε με όχημα της αστυνομίας για την 3η ακροαματική συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί αύριο Παρασκευή για το αίτημα του αθλητή να αποφυλακισθεί. Ο Πιστόριους είναι ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης αφού πυροβόλησε επανειλημμένα τη νεαρή γυναίκα. Υποστηρίζει πως την σκότωσε κατά λάθος, καθώς την εξέλαβε για διαρρήκτη κρυμμένο στην τουαλέτα. Η εισαγγελία υποψιάζεται ότι την σκότωσε εν ψυχρώ.

Σχετικά άρθρα

Ας ψάξουν τον Πιστόριους και για ντόπινγκ

Από σούπερ ήρωες… μαύρα πρόβατα

Η κοπέλα του Πιστόριους πέθανε στα χέρια του

Keywords
Τυχαία Θέματα