Κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα

Σε συνεδρίασή τους που έγινε σήμερα στον κόμβο της Νίκαιας, οι αγρότες αποφάσισαν τη συντεταγμένη αποχώρηση των τρακτέρ τους από το μπλόκο και την οργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου στις 5 Μαρτίου στην Αθήνα.

Ο αριθμός των αγροτών που συμμετείχε στη συνεδρίαση ήταν αρκετά μικρός και οι παριστάμενοι αφού έκαναν μία αποτίμηση του αγώνα τους και ύστερα και από τη χθεσινή τους συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο, αποφάσισαν να αποχωρήσουν αύριο αν και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με άλλου

είδους μορφές. Η προσπάθειες των αγροτών επικεντρώνονται τώρα στο συλλαλητήριο της ερχόμενη Τρίτης όπου στόχος είναι η όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή, για αυτό και σκοπεύουν να οργανωθούν πρώτα τοπικά και ύστερα να κατέβουν στο κλεινόν άστυ.

Την ίδια ώρα, “απογοητευμένοι, αλλά με το κεφάλι ψηλά”, όπως αναφέρουν, αποφάσισαν να αποχωρήσουν και οι Σερραίοι αγρότες, οι οποίοι είχαν στήσει μπλόκα στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στα Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας και στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Τέλος, σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχώρησαν χθες και οι αγρότες σε Καβάλα και Δράμα ενώ προς την ίδια κατεύθυνση προσανατολίζονται και οι συνάδελφοί τους σε Έβρο και Ροδόπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα