Κατατίθεται σήμερα το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο αριθμός των πολιτών που θα λάβει το επίδομα ανέρχεται σε 278.500 και το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί «αγγίζει» τα 38 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

Το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι, συγκριτικά

με την τελευταία πληρωμή, ο αριθμός των δικαιούχων αλλά και το ποσό πληρωμής έχει υπερδιπλασιαστεί.

Η υψηλή φορολογία μπορεί να έφερε χρήματα στα ταμεία του κράτους, αλλά άδειασαν οι τσέπες των καταναλωτών που ήθελαν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πωλήσεις ήταν μειωμένες έως 60% σε σχέση με πέρυσι, αλλά τα έσοδα του υπουργείου ήταν υψηλότερα, διότι ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης ήταν αυξημένος 6 φορές. Τα πρατήρια βενζίνης με το νέο φορολογικό καθεστώς έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της πελατείας τους.

Η Ένωση Βενζινοπωλών Ελλάδος υποστηρίζει ότι η αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με τη μείωση των εισοδημάτων των καταναλωτών έφερε στο χείλος της καταστροφής τους ιδιοκτήτες πρατηρίων.

Τα έσοδα του υπουργείου Οικονομικών από τη βενζίνη έφθασαν τα 2,5 δισ. ευρώ και του πετρελαίου διαμορφώθηκαν στο 1,3 δισ. ευρώ το 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 ο συνολικός αριθμός των πρατηρίων έφθανε τα 8.500 και σήμερα είναι σε λειτουργία 5.800 σε όλη τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα