Κατανομή τηλεοπτικού χρόνου και χρηματοδότησης των κομμάτων στις ευρωεκλογές

Ορίστηκε χθες με απόφαση της διακομματικής Επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών ο τηλεοπτικός χρόνος και το ποσό της χρηματοδότησης των κομμάτων γιά τις Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών που συνεδρίασε χθες στα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις φετινές ευρωεκλογές θα διανεμηθούν 7 εκατ. ευρώ, δηλαδή 2,4 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με την εκλογική χρηματοδότηση στις ευρωεκλογές του 2009. Από το ποσό των 7 εκατ. το 60% της επιχορήγησης θα εκταμιευτεί άμεσα ενώ το υπόλοιπο 40% θα δοθεί μετά τον Ιούνιο.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα

της κατανομής του τηλεοπτικού χρόνου. Η Διακομματική Επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών αποφάσισε ο χρόνος τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων να κατανεμηθεί ως εξής: 40% με βάση τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις ευρωεκλογές του 2009, 40% με βάση τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις εθνικές εκλογές του 2012 και το υπόλοιπο 20% θα κατανεμηθεί ισότιμα σε όσα κόμματα συμμετάσχουν στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε και το ζήτημα της διαφημιστικής προβολής των ευρωεκλογών προκειμένου να αποφευχθεί η αποχή και να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

The post Κατανομή τηλεοπτικού χρόνου και χρηματοδότησης των κομμάτων στις ευρωεκλογές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα