Επιχειρηματικές συμφωνίες προαναγγέλλουν την αλλαγή…

Έτσι συμβαίνει πάντα. Στο τέλος μιας μεγάλης κρίσης, εμφανίζονται οι πρώτες μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες σε εξαιρετικά χαμηλό τίμημα.

Αυτοί που δεν αντέχουν άλλο τον πόνο της ύφεσης, αλλά διατηρούν κάποια αξία σ’ αυτό που κάνουν, παραδίδονται και συγχωνεύονται με αυτούς που θέλουν να προσθέσουν αξία αλλά ταυτόχρονα διαθέτουν ακόμη οικονομικές δυνάμεις. Έτσι γεννιέται το νέο, διαμορφώνεται η νέα επιχειρηματικότητα και ξεκινά η νέα

οικονομική πραγματικότητα.

Την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ της Vivartia σε τίμημα που ουδεμία σχέση είχε από την προ 4ετίας αρχική τους συμφωνία.

Για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας είναι απολύτως φυσικό, οι μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες να ξεκινούν από τον κλάδο των Τροφίμων και του Τουρισμού αφού σήμερα στους τομείς αυτούς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα είναι προφανή και οι δυνατότητες εξέλιξης άμεσες.

Γι’ αυτό άλλωστε μάθαμε ότι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Μπύρα FIX) βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Mythos Ζυθοποιία που ανήκει στον Δανέζικο Όμιλο CARLSBERG. Ταυτόχρονα η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ ήδη συζητά την εξαγορά μιας τυροκομικής μονάδας στην Ήπειρο, που εξειδικεύεται στην παραγωγή φέτας, ένα προϊόν που μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι μπορούν να αυξήσουν τους όγκους πωλήσεων στις διεθνείς αγορές.

Δειλά-δειλά αλλά σταθερά, ο ξενοδοχειακός κλάδος στη χώρα μας, ανακαλύπτει τη λάμψη των διεθνών αγορών. Εκδηλώνεται αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον, με αιχμή του δόρατος την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης, από κοινοπραξία Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, αρκετών «Ξενία» όπως επίσης και τις εξαγορές ξενοδοχειακών μονάδων ανά την χώρα. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με την είδηση ότι τα Vita Hotels εξαγόρασαν 3 ξενοδοχεία στην Κρήτη, το Fedra Beach και το Sun Beach στα Μάλια και το Zorbas Village στον Aνισσαρά. Πολλές ακόμη ξενοδοχειακές μονάδες ανοίγουν το μετοχολόγιό τους σε ξένους επενδυτές που τους βοηθούν να ξελασπώσουν από τα χρέη της 7χρονης ύφεσης…

Η συνταγή είναι απλή: Συνεργασίες , συμμαχίες, συνενώσεις δυνάμεων, με στόχο τη δημιουργία μεγαλύτερων ανταγωνιστικών σχημάτων που προσφέρουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις προκλήσεις της εποχής και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους έναντι των ανταγωνιστών.

Η Ελλάδα αλλάζει, η οικονομία μετασχηματίζεται. Η διαδικασία αυτή δεν είναι τόσο γρήγορη όσο ήταν η καταστροφή. Αυτός ωστόσο είναι ο μόνος δρόμος..

The post Επιχειρηματικές συμφωνίες προαναγγέλλουν την αλλαγή… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα