Κατακεραυνώνει Κακλαμάνη – Κυριαζίδη η «Καθημερινή»: Φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος

Η πολιτική απαιτεί ευελιξία, αλλά απαιτεί επίσης θάρρος και ανάληψη ευθυνών απ’ όσους ασχολούνται με αυτήν. Επομένως δεν είναι θαρραλέα ούτε υπεύθυνη η στάση των βουλευτών που είτε θέλουν να δείξουν ότι διαφωνούν είτε θέλουν να αποφύγουν το προσωπικό κόστος, ανέξοδα και εκ του ασφαλούς, γράφει στο κύριο άρθρο της η Καθημερινή, επικρίνοντας τους πολιτικούς που το παίζουν καλά παιδιά.

Το άρθρο της Καθημερινής δίνει ανοικτά τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη και τον

Δημήτρη Κυριαζίδη, οι οποίοι ψήφισαν «παρών» στην τροπολογία του νομοσχεδίου για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών. Για την ιστορία οι δύο βουλευτές παρότι ψήφισαν τα μέτρα δεν θέλησαν να ψηφίσουν την τροπολογία. Μήπως επειδή θεώρησαν πως το νομοσχέδιο είναι άδικο; Ή μήπως δεν ήθελαν να χάσουν ποσοστό από τη δημοτικότητα τους, με λίγα λόγια δηλαδή δεν ήθελα να έχουν κάποιο πολιτικό κόστος από όλο αυτό.

Το άρθρο λοιπόν της Καθημερινής καλή μετά από όλα αυτά να διαγράψει τους δύο βουλευτές.

«Ιδιαίτερα όταν καλούνται να πάρουν θέση σε κρίσιμα θέματα για το σήμερα και το αύριο της χώρας. Ασφαλώς οι βουλευτές έχουν ελεύθερη βούληση, δεν μπορούν όμως να δηλώνουν ουδετερότητα, κρυπτόμενοι πίσω από ένα «παρών» και σίγουροι ότι οι συνάδελφοί τους θα τους καλύψουν με την ψήφο τους, εισπράττοντας όλο το βάρος της δυσαρέσκειας. Με αυτήν την έννοια, σωστά προειδοποιεί ο πρωθυπουργός τους κρυπτόμενους» γράφει στο κύριο άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα