Σε ετοιμότητα τα τεχνικά τμήματα της ΔΕΗ ενόψει καύσωνα

«Είμαστε σε επιφυλακή αυτή την περίοδο, τα συνεργεία εργάζονται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα όποιο πρόβλημα και να παρουσιαστεί. Τα νοικοκυριά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας και αυτό μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει πρόβλημα στο δίκτυο» δηλώνει στο «Π» ο Δημήτρης Ντούμας Μέλος της ΕΤΕ ΔΕΗ και Πρόεδρος Σωματειακού Παραρτήματος Αθήνας.

Οι υπεύθυνοι

της ΔΕΗ χαρακτηρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα ως «ενεργειακή ένδεια», αναφορικά στη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση. Όμως αναμένεται τις «καυτές» μέρες που θα ακολουθήσουν αυτό να ανατραπεί.

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι τα συνεργεία εναεριτών για την εβδομάδα που έρχεται καθώς προβλέπεται μια ιδιαίτερα καυτή εβδομάδα, με τους μετεορολόγους να προειδοποιούν οτι ο πραγματικός καύσωνας ξεκινά από Δευτέρα.

Αυτή την εβδομάδα η θερμοκρασία σε πολλές πόλεις της χώρας άγγιξε τους 38 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται τραγική καθώς πολλοί είναι εκείνοι που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και υπολογίζουν πως μέχρι και το νέο έτος το 50% των Ελλήνων θα ζει στο σκοτάδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα