Καμίνης: Η λογική του τσαμπουκά δεν θα περάσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την επίθεση που δέχτηκε την Μεγάλη Πέμπτη από την Χρυσή Αυγή και συγκεκριμένα από τον βουλευτή κ. Γερμενή μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης .

«Οι αστυνομικοί μου είπαν ότι οι ίδιοι το έπιασαν γιατί ο ίδιος κατεύθυνε το χέρι του προς τα εκεί. Αφού τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί ο Γερμενής μου εκτόξευσε ύβρεις», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης.

Και

πρόσθεσε: «Ξέφυγε από την επιτήρηση της αστυνομίας, εκεί πέρα η αστυνομία κατά την γνώμη μου δεν έδειξε τον απαιτούμενο επαγγελματισμό, ενώ είχα όλη την μέρα και το πρωί και εχτές άψογη συνεργασία με την αστυνομία, συνεργαστήκαμε πολύ καλά και οι άντρες της φρουράς μου, οι οποίοι είναι αστυνομικοί, επέδειξαν μεγάλο επαγγελματισμό αλλά εκεί πέρα υπήρξε μία αδράνεια. Δεν έπρεπε ο άνθρωπος αυτός να μπει μέσα».

Αναφερόμενος στο θέμα της βουλευτικής ασυλίας ο κ. Καμμίνης είπε «Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το γεγονός ότι είναι κάποιος βουλευτής και απολαμβάνει την συνταγματική κατοχυρωμένη βουλευτική ασυλία δεν το απαλλάσσει από οποιαδήποτε ευθύνη η και δεν το απαλλάσσει από την τήρηση των νόμων, το ότι είναι ένας βουλευτής δεν σημαίνει ότι μπορεί αν έχει παντού πρόσβαση, Έτσι και πολύ περισσότερο να φέρει όπλο και πολύ περισσότερο να βιαιοπραγεί εναντίον είτε του δήμαρχου είτε οποιοιδήποτε άλλου, Λοιπόν τέρμα ε αυτή την ιστορία της βουλευτικής ασυλίας που και πάλι έχει δημιουργηθεί μία παρεξήγηση ή οποία προσφέρει άσυλο για οτιδήποτε, η βουλευτική ασυλία είναι για προστατεύει τον βουλευτή από άδικες επιθέσεις και όχι να του δίνει την ευκαιρία να προβαίνει αυτός σε βιαιοπραγίες»

Τέλος ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «Ο Δήμος θα επιβάλλει την τήρηση της νομιμότητας. Χτες όταν έμαθα ότι η Χρυσή Αυγή θα πάει να το κάνει δήλωσα ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Με βοήθησε η αστυνομία και το υπουργείο και τους ευχαριστώ. Στον βαθμό που μου επιβάλλει η θέση μου να τηρήσω την τήρηση νομιμότητας στην χώρα και στην πόλη θα το κάνουμε αυτό το πράγμα. Η λογική του τσαμπουκά δεν θα περάσει!»

Δείτε το βίντεο με το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Καμίνη

Keywords
Τυχαία Θέματα