Κάμερον: Πιθανή η ματαίωση της συνόδου των G8 στο Σότσι

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατά την ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανή η ματαίωση της συνόδου των G8 στο Σότσι της Ρωσίας τον Ιούνιο, τονίζοντας παράλληλα ότι όλες οι πιθανές κυρώσεις κατά της Ρωσίας πρέπει να παραμείνουν στο τραπέζι.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον εκτιμά ότι μετά την απόφαση να μην συμμετέχει η βρετανική και βασιλική αντιπροσωπία στην αποστολή της χώρας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, πρέπει να εξεταστούν τι επιπλέον μέτρα σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο μπορούν να ληφθούν προκειμένου να αποτραπεί η Ρωσία από περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία. Ο αρχηγός του Εργατικού κόμματος Εντ Μίλιμπαντ δήλωσε ότι συμμερίζεται την καταδίκη του Κάμερον προς τις ρωσικές ενέργειες, ενώ ζήτησε από τον Βρετανό πρωθυπουργό να εξετάσει ενδεχόμενο πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, καθώς και ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε συγκεκριμένα άτομα , ώστε η Ρωσία να μην προχωρήσει σε απειλή της ουκρανικής ακεραιότητας, σε συνεργασία με τους δυτικούς εταίρους.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως πρόκειται να τεθεί το ζήτημα της επιβολής κυρώσεων προς τη Μόσχα με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αλλά και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σήμερα, μία μέρα πριν το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης έγγραφο που κρατούσε σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού, που αποκάλυπτε τις προθέσεις της Βρετανίας ως προς τις εμπορικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της επέμβασής της στην Κριμαία.«Η Βρετανία δεν θα έπρεπε να υποστηρίξει, προς το παρόν, εμπορικές κυρώσεις (. . .) ή να αποκλείσει τους Ρώσους από το οικονομικό κέντρο του Λονδίνου», αναφέρεται σε αυτό το έγγραφο, το οποίο δημοσίευσαν το BBC και πολλές βρετανικές εφημερίδες.

The post Κάμερον: Πιθανή η ματαίωση της συνόδου των G8 στο Σότσι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα