Κάλεσμα του Δήμου Λαμιέων στους Χρυσαυγίτες στην επέτειο του Ολοκαυτώματος της Υπάτης!

Αίσθηση προκαλεί η πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Λαμιέων στη Χρυσή Αυγή να παραστεί στην επέτειο του Ολοκαυτώματος της Υπάτης.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

17 Ιουνίου του 1944, ημέρα Σάββατο, τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής μπαίνουν στην Υπάτη. Λίγες ώρες αργότερα γράφεται στη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας το ολοκαύτωμα της Υπάτης.

Τραγικός απολογισμός: 28 νεκροί, πάνω από 30 τραυματίες, ενώ τα 375 από τα 400 σπίτια της μαρτυρικής πόλης έγιναν παρανάλωμα του πυρός, έκαψαν επίσης βυζαντινές εκκλησίες και ιστορικά αρχοντικά.

Το Σαββατοκύριακο ο Δήμος Λαμιέων μαζί με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Υπαταίων «Οι ΑΙΝΙΑΝΕΣ» διοργανώνουν εκδηλώσεις για την στην 69η Επέτειο μνήμης του Ολοκαυτώματος της Υπάτης.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος «Οι ΑΙΝΙΑΝΕΣ» η Δημοτική Αρχή απέστειλε πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή και δεν αποκλείεται εκπρόσωπός της να κληθεί να καταθέσει στεφάνι στο κενοτάφιο των πεσόντων.

Στην καταγγελία που εξέδωσε ο Σύλλογος μεταξύ άλλων αναφέρει:

, αναφέρει μεταξύ άλλων η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ.
Δείτε το ντοκιμαντέρ από το αρχείο της ΕΡΤ που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτό το γεγονός και περιλαμβάνει μαρτυρίες τεράστιας αξίας.

Πηγή: Axortagos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα