Κάλεσμα ΠΑΣΕΓΕΣ για μαζικό αγώνα

Με τους αγρότες να λαμβάνουν θέσεις μάχης σε σημεία της ελληνικής περιφέρειας, κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κατά τόπους κινητοποιήσεις, απεύθυνε στους συναδέλφους του ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, υπογραμμίζοντας, προς τους αγρότες της Θεσσαλίας, να “συμπαραταχθούν στον κόμβο της Νίκαιας“.

“Θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρος, ότι οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα της διαμαρτυρίας, της καταγγελίας, της διεκδίκησης, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να δημιουργούν προβλήματα στην

εύρυθμη λειτουργία της οικονομία και της κοινωνίας“, συμπλήρωσε ο κ. Καραμίχας, γνωστοποιώντας πως θα συνεχιστούν τα “ραντεβού” των αγροτών με τους πολιτικούς αρχηγούς. Πρόσθεσε δε, πως ”θα ζητήσουμε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό. Για το θέμα του χαρατσιού για τα αγροτεμάχια, δεν γίνεται να φορολογείς τα μέσα παραγωγής εφόσον φορολογείς τα αγροτεμάχια. Ακόμα και το θέμα της αγροτικής σύνταξης θα έπρεπε να πάει στο μοντέλο της εξατομίκευσης“, τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως αν και τον προβληματίζει η έλλειψη μαζικοποίησης των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, θεωρεί πως το κλίμα θα αντιστραφεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. “Όλος ο ελληνικός λαός είναι λαβωμένος και αυτή η αδράνεια, η μελαγχολία είναι θέμα πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος να εκφραστεί και οι αγρότες να γίνουν πιο απαιτητικοί και πιο διεκδικητικοί“, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις άλλων κλάδων, απάντησε απευθύνοντας κάλεσμα για κοινό αγώνα, λέγοντας πως “όταν διαμορφώνονται τεράστια κοινωνικά προβλήματα, οι συνδικαλιστές πρέπει να πολιτικοποιούν το κοινωνικό πρόβλημα και να δίνουν πολιτικό χτύπημα στα πτώματα που κυβερνούν. Δεν είμαστε υπέρ των τυφλών κινητοποιήσεων“.

Αιχμές ωστόσο άφησε για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, υποστηρίζοντας πως ο υπουργός πρότεινε συνάντηση στα στελέχη της ΠΑΣΕΓΕΣ πριν τη διεξαγωγή του συμβουλίου, κάτι που ο κ. Καραμίχας χαρακτήρισε αντιδεοντολογικό.

Τα μέλη της ΠΑΣΕΓΕΣ προσανατολίζονται, μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου, σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα