Με δανεικά θα κάνει εκλογές η Ζιμπάμπουε!

Μόλις 217 δολάρια ΗΠΑ στα κρατικά ταμεία της Ζιμπάμπουε, απέμειναν την τελευταία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της καταβολής της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων, αποκάλυψε μιλώντας σε εκπρόσωπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης ο υπουργός Οικονομικών στη Ζιμπάμπουε, Τεντάι Μπίτι.

Όπως είπε, κάποιοι από τους δημοσιογράφους στο ακροατήριό του «είναι πλουσιότεροι» από το δημόσιο ταμείο της Ζιμπάμπουε. «Τα δημόσια οικονομικά είναι σε παραλυσία πλέον και δεν μπορούμε να πετύχουμε τους

στόχους μας», υπογράμμισε ο κ. Μπίτι.

Για να πραγνατοποιηθούν ως το τέλος του 2013 οι δύο προγραμματισμένες εκλογικές διαδικασίες, η πρώτη για την ανάδειξη νέας Βουλής και κυβέρνησης και η δεύτερη για την επικύρωση του νέου Συντάγματος από τους πολίτες, δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την καταφυγή της κυβέρνησης της Ζιμπάμπουε «στη γενναιοδωρία διεθνών δωρητών»

Προκειμένου να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές και το δημοψήφισμα απαιτούνται στα κρατικά ταμεία όχι λιγότερα από 104 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, εκτιμά η κεντρική εφορευτική επιτροπή.
Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν η Ζιμπάμπουε αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υπερπληθωρισμού και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση άρχισε να καταβάλει μισθούς σε δολάρια ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα