Κάιρο: Σκληρή νύχτα με ανθρώπινα θύματα

Με δημοψήφισμα για την κατοχύρωση ή όχι του νόμου που διευρύνει τις εξουσίες του, θα προχωρήσει ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι. Στις 15 Δεκεμβρίου, θα διενεργηθεί το δημοψήφισμα, για την έγκριση του νέου Συντάγματος, το οποίο έχει προκαλέσει  ευρείες αναταραχές τις τελευταίες

εβδομάδες στο Κάιρο, μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι.

Στους επτά ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, ενώ εκατοντάδες  είναι οι τραυματίες από τις χτεσινές συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκαν γύρω από το προεδρικό μέγαρο. Αντίπαλοι του Μόρσι πυρπόλησαν την έδρα των Αδερφών Μουσουλμάνων, υποστηρικτών του Αιγύπτιου προέδρου.

Αργότερα, ο Μόρσι εξέφρασε τη λύπη του για την πολιτική κρίση, που πυροδοτήθηκε από την απόφασή του και κάλεσε την αντιπολίτευση σε διάλογο, στις 8 Δεκεμβρίου, ώστε να βρεθεί μία λύση.

Τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση είναι το μέλλον της Άνω Βουλής (θεσμός με περιορισμένες εξουσίες), ο εκλογικός χάρτης και ο πολιτικός οδικός χάρτης.

Στη συνάντηση προσκάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, την επαναστατική νεολαία και τους ανώτατους εκπροσώπους της δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα