Ιταλία: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Ρομάνο Πρόντι (Βίντεο)

O Ρομάνο Πρόντι, απέσυρε απόψε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Πρόντι έλαβε την απόφαση αυτή μετά την απογοητευτική έκβαση της τέταρτης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για την εκλογή νέου προέδρου.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και η δυναμική της με κάνουν να πιστεύω ότι δεν υφίστανται πλέον οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Επιστρέφω με γαλήνη στο κανονικό μου πρόγραμμα», δήλωσε ο Πρόντι, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Παράλληλα

η Ρόζι Μπίντι ανακοίνωσε την απόφασή της να παραιτηθεί από την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

«Δεν μου ζητήθηκε να συναποφασίσω για τις πρόσφατες κινήσεις του κόμματος και δεν εννοώ να αναλάβω ευθύνες για τις εξελίξεις», δήλωσε η Μπίντι.

Ο ηγέτης του κέντρου Μάριο Μόντι απηύθυνε και νέα έκκληση προς την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά να στηρίξουν την υποψήφια της συμμαχίας του Άννα Μαρία Καντσελιέρι, νυν υπηρεσιακή υπουργό εσωτερικών.

Ο Μπέπε Γκρίλο επανέλαβε ότι ο υποψήφιος του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) συνεχίζει να είναι ο νομικός Στέφανο Ροντοτά, πεπεισμένος ότι «στο τέλος, θα υποστηριχθεί και από την κεντροαριστερά».

Στις 23:00 αναμένεται να αρχίσει μια νέα συνεδρίαση των βουλευτών και γερουσιαστών του PD σε αναζήτηση λύσης προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διάσπασης του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα