Ιταλία: 347.000 ευρώ χάνονται από τη φοροδιαφυγή κάθε λεπτό

Ζημιά ύψους 347.000 ευρώ από εισοδήματα και εισπράξεις που δεν δηλώνονται υφίσταται κάθε λεπτό της ώρας η ιταλική υπηρεσία είσπραξης φόρων, σύμφωνα με έρευνα του ιταλικού συνδικάτου Uil.

Όπως υπολογίζεται το ποσό αυτό ανέρχεται κάθε ημέρα στα 500 εκατ. ευρώ, και κάθε χρόνο ξεπερνά τα 180 δισεκ. ευρώ.

Τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα ήταν σημαντικό να μειωθεί κατά το ήμισυ η φοροδιαφυγή προκειμένου να μηδενιστεί μέσα σε 23 χρόνια το ιταλικό δημόσιο χρέος.

Το

συνδικάτο Uil ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής υπογράμμισε ότι θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει 500.000 υπογραφές, έτσι ώστε να προτείνει την τροποποίηση του βασικού νόμου που διέπει τη φορολόγηση των πολιτών για να μπορούν να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα πολλές περισσότερες δαπάνες από ό,τι μέχρι σήμερα.

Ο γραμματέας του συνδικάτου, Λουίτζι Αντζελέτι υποστηρίζει πως: «Είναι σαφές ότι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στην Ιταλία αποτελεί πραγματικό σκάνδαλο, ένα εντονότατο κοινωνικό πρόβλημα».

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα αναφέρει επί του συνόλου των φορολογικών εισπράξεων, το 86,7% καταβάλλεται από μισθωτούς και συνταξιούχους, «κάτι που δείχνει ότι υπάρχει μια βαθιά, αδικαιολόγητη ανισότητα μεταξύ των φορολογούμενων» στην Ιταλία.

The post Ιταλία: 347.000 ευρώ χάνονται από τη φοροδιαφυγή κάθε λεπτό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα