Ισραήλ: «Η Ρωσία στέλνει S-300 στον Άσαντ»

Κινητικότητα παρατηρείται και πάλι σε διπλωματικό επίπεδο για το θέμα της Συρίας.

Οι ισραηλινοί ισχυρίζονται πως η Ρωσία σχεδιάζει την άμεση παράδοση αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στη Συρία.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης των ΗΠΑ δήλωσαν ότι εξετάζουν τις πληροφορίες που προέρχονται από το Ισραήλ, αρνήθηκαν, όμως, να λάβουν επισήμως θέση.

Από τη Ρωσική πλευρά κανένα δεν έχει σχολιάσει ακόμα τις φήμες.

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, που επικαλούνται ισραηλινές

πηγές γράφουν ότι η Ρωσία σχεδιάζει την πώληση σύγχρονων αντιαεροπορικών συστημάτων με πυραύλους S-300 στη Συρία.

Με αυτά η συριακή αεροπορία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ακόμη και μια διεθνή στρατιωτική επέμβαση από αέρος. Πότε θα γίνει η παραλαβή, παραμένει ασαφές.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτς η Συρία έχει καταβάλει πληρωμές ήδη από το 2010 για συνολικά 6 αντιαεροπορικά συστήματα και 144 πυραύλους.

Κατά την ίδια εφημερίδα η Δαμασκός έκανε και φέτος έμβασμα στη Μόσχα μέσω ρωσικής τράπεζας. Το συνολικό ποσό της αγοράς φτάνει τα 900 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το άρθρο.

Στις επισκέψεις Αμερικανών αξιωματούχων το Ισραήλ έχει ενημερώσει τους συνομιλητές του για τα εξοπλιστικά σχέδια των Ρώσων στη Συρία.

Η Μόσχα επίσημα προκρίνει την ειρήνη ως απάντηση στον πόλεμο, όμως στην πραγματικότητα συμβάλει στην κλιμάκωση του πολέμου, εάν ευσταθούν τα δημοσιεύματα του τύπου.

Όπως είναι φυσικό, αν όλα αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε μπαίνει φωτιά και στην διεξαγωγή της σχεδιαζόμενης Συνόδου που συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κέρυ, στη Μόσχα με αντικείμενο την επίλυση της εμφύλιας διαμάχης στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα