Ισόβια κάθειρξη σε έξι Τούρκους δημοσιογράφους

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν έξι Τούρκοι δημοσιογράφοι για συμμετοχή σε ένα μικρό μαρξιστικό κόμμα, το οποίο θεωρείται τρομοκρατικό και έχει απαγορευτεί στην Τουρκία, έγινε γνωστό από μη κυβερνητικές οργανώσεις υπεράσπισης του Τύπου.

Η ιδρύτρια του ραδιοφωνικού σταθμού Özgür Radyo (Ελεύθερη Ραδιοφωνία) Φιζούν Ερντογάν, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα, τουρκική και ολλανδική, κρίθηκε ένοχη στην κατηγορία ότι είναι ανώτερο στέλεχος του Κομμουνιστικού Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κόμματος (MLKP)

και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας.

Το δικαστήριο επέβαλε την ίδια ποινή σε άλλους πέντε δημοσιογράφους, τους Ζιγιά Ουλουσόι, Μπαϊράμ Ναμάζ, Αρίφ Τσελεμπί, Ιμπραχίμ Τσιτσέκ και Σεντάτ Σενογκλού, επειδή ήταν μέλη του ιδίου κινήματος.

Η Ερντογάν, η οποία είχε συλληφθεί το 2006, έχει έκτοτε προφυλακιστεί.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (FEJ) καταδίκασε απερίφραστα σε ανακοίνωσή της την απόφαση αυτή του δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης.

“Είναι απολύτως παράλογο. Η ετυμηγορία αυτή αποτελεί ντροπή για το τουρκικό δικαστικό σύστημα και ένα παράδειγμα της απόλυτης εξουσίας που ασκεί η κυβέρνηση. Δείχνει για άλλη μια φορά ότι οι τουρκικές αρχές δεν ανέχονται καμία κριτική”, δήλωσε ο πρόεδρος της FEJ Μόγκενς Μπλίκερ Μπγέρεγκαρντ.

The post Ισόβια κάθειρξη σε έξι Τούρκους δημοσιογράφους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα