Ισχυρός “παίκτης” ο Λάτσης στις αποκρατικοποιήσεις

Σε ισχυρό πυλώνα στο παιχνίδι των αποκρατικοποιήσεων φαίνεται πως αναδεικνύεται ο όμιλος Λάτση μετά την αιφνίδια αποχώρηση των επενδυτών του Κατάρ. Ήδη το γκρουπ του Σπύρου Λάτση και της Lamda Development έχουν στο ενεργητικό τους μια ισχυρή επικράτηση, αφού ο όμιλος Λάτση κατάφερε να αναδειχθεί πλειοδότης στον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του IBC (Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης) στην πρώτη δηλαδή αποκρατικοποίηση.

Τώρα φλερτάρει ευθέως με το project

του Ελληνικού, ελλείψει ουσιαστικού αντιπάλου, και σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Lamda και ο δραστήριος Οδυσσέας Αθανασίου βρίσκονται πολύ κοντά με την ισραηλινών συμφερόντων Elbit.

Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ακόμη και η πρόσφατη επίσκεψη στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά της εταιρίας συμμετοχών Fairfax Financial Holdings από τον Καναδά έχει πολύ παρασκήνιο, αφού την εν λόγω εταιρία έφερε στην Ελλάδα ο όμιλος Λάτση με την συμφωνία πώλησης του 14,8% της Eurobank Properties που έγινε το καλοκαίρι.

Όπως μάλιστα μαθαίνουμε για το συγκεκριμένο ραντεβού στο Μαξίμου έβαλε το …χεράκι του και ο κος Λάτσης, ενώ οι εκπρόσωποι της Fairfax κοινοποίησαν στον πρωθυπουργό το ενδιαφέρον της εταιρίας και για περαιτέρω επενδύσεις σε μεγάλα projects της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα