ΗΠΑ : Κατηγορείται πως μετέδωσε το AIDS σε πάνω από 300 πολίτες

Με την κατηγορία της μετάδοσης του ιού HIV στη σύντροφό του, οδηγήθηκε στην αστυνομία ένας άνδρας στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ οι εισαγγελείς εικάζουν πως έχει μεταδώσει τον ιό του AIDS σε περισσότερα από 300 ακόμη άτομα.

Ο Ντέιβιντ Μάγκνουμ δήλωσε στην αστυνομία πως είχε ελεύθερες σεξουαλικές επαφές με ανθρώπους που γνώρισε στο διαδίκτυο ή σε πάρκα, αφότου διαγνώστηκε με τον ιό HIV το 2003, ανέφερε στο CNN

ο ντετέκτιβ Κόρει Μίλς. Ο ντετέκτιβ τόνισε πως θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να ειδοποιηθούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, δεδομένου ότι ο Μάγκνουμ «συνήθως γνώριζε μόνο τα μικρά τους ονόματα».

Ο Μάγκνουμ συνελήφθη μετά την αποκάλυψη της πρώην συντρόφου του στην αστυνομία πως της είχε πει ψέματα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, αναφέρει η ένορκη κατάθεσή της στην αστυνομία. Συνελήφθη την Πέμπτη στο Στόνταρτ Κάουντι, ενώ η εγγύησή του έχει οριστεί στα 250.000 δολάρια. Η πρώην σύντροφός του διαγνώστηκε θετική στον ιό HIV, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Μάγκνουμ, 36 ετών, δήλωσε στην αστυνομία πως περίπου 50-60 άτομα με τα οποία είχε ερωτικές επαφές ζούσαν σε εκείνη την περιοχή.

Η εν γνώσει μετάδοση του ιού HIV σε κάποιον χωρίς τη συγκατάθεσή του, θεωρείται κακούργημα βάσει της νομοθεσίας του Μιζούρι και μπορεί να επιφέρει ποινές φυλάκισης μέχρι 15 έτη. Η μόλυνση κάποιου μπορεί να οδηγήσει και σε ισόβια.
Keywords
Τυχαία Θέματα