Ινδία: «Διέταξαν» ομαδικό βιασμό 20χρονης

Οι πρεσβύτεροι του χωριού διέταξαν να βιαστεί ομαδικώς μια 20χρονη, επειδή ερωτεύτηκε έναν άνδρα από άλλη φυλή. Η αστυνομία συνέλαβε 13 ύποπτους, ενώ η κοπέλα εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν είχε να πληρώσει το πρόστιμο επειδή ερωτεύτηκε άνδρα από άλλη φυλή και διέταξαν να την βιάσουν

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ομαδικός βιασμός της 20χρονης το βράδυ της Δευτέρας, ήταν η τιμωρία της για τη σχέση που είχε με έναν άνδρα από άλλη φυλή, κάτοικο του γειτονικού χωριού στην περιοχή Μπιρμπούμ. Η απόφαση πάρθηκε από «αυτοσχέδιο δικαστήριο», όπως αποκαλείται, κάτι που συνηθίζεται στα χωριά της Ινδίας. Τα δικαστήρια αυτά συχνά καταδικάζουν σε θάνατο ζευγάρια που κρίνουν ότι παραβίασαν τον κώδικα τιμής.

«Η σχέση τους συνεχιζόταν επί σχεδόν πέντε χρόνια. Όταν ο άνδρας επισκέφθηκε το σπίτι της γυναίκας τη Δευτέρα για να της κάνει πρόταση γάμου, οι πρεσβύτεροι τον είδαν και έστησαν ένα ‘πρόχειρο δικαστήριο’. Στη διάρκεια της ‘δίκης’ το ζευγάρι δέθηκε σε ένα δένδρο», δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μπιρμπούμ, ο Σ.Σουντακάρ.
Ο ίδιος είπε ότι ο επικεφαλής του χωριού της γυναίκας επέβαλε στο ζευγάρι πρόστιμο 400 δολαρίων γιατί «διέπραξε το έγκλημα να ερωτευτεί». Ο άνδρας κατέβαλε το πρόστιμο, αλλά η οικογένεια της γυναίκας δεν διέθετε τα χρήματα. Τότε ο επικεφαλής του χωριού, ο οποίος μάλιστα είναι μακρινός συγγενής της γυναίκας, διέταξε τον ομαδικό βιασμό της, πρόσθεσε ο Σουντακάρ.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο επικεφαλής του χωριού φέρεται να είπε στους άνδρες κατοίκους: «Η οικογένειά της δεν μπορεί να πληρώσει, οπότε πηγαίνετε να απολαύσετε το κορίτσι».
Παρότι ο βιασμός διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας, η οικογένεια της γυναίκας βρήκε το σθένος να πάει στην αστυνομία το μεσημέρι της Τετάρτης και το βράδυ της ίδιας ημέρας η κοπέλα εισήχθη στο νοσοκομείο.
Το 2010, οι πρεσβύτεροι του Μπιρμπούμ υποχρέωσαν τουλάχιστον τρεις γυναίκες της φυλής τους να γδυθούν και να κυκλοφορούν γυμνές μπροστά από συγκεντρωμένα πλήθη στο κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγή:BBC

The post Ινδία: «Διέταξαν» ομαδικό βιασμό 20χρονης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα