Ημέρα της μητέρας- Χρόνια πολλά στις ξεχωριστές μαμάδες!


Ημέρα της μητέρας σήμερα, και ως μάνα τριών παιδιών νιώθω ευλογημένη που μπόρεσα και έφερα στον κόσμο αυτά τα παιδιά, που μπορώ μέσα από τις καθημερινές δυσκολίες, που στην εποχή μας έχουν αυξηθεί, να νιώθω την αγάπη τους, να αισθάνομαι ευτυχία κάθε φορά που μου λένε «μανούλα σ’ αγαπώ»!

Νιώθω όμως και μία συνεχόμενη αγωνία για τον ρόλο μου … Είμαι καλή μαμά; Ανατρέφω σωστά αυτά τα παιδιά; Τους δίνω όσα πρέπει;
Νιώθω τις ενοχές – που πιστεύω ότι οι περισσότερες εργαζόμενες μητέρες νιώθουν – για το αν τους αφιερώνω τον χρόνο που πρέπει
Ανάμεικτα τα συναισθήματα που όμως αλλάζουν

με ένα χάδι, με μιά μικρή τρυφερή αγκαλιά, με ένα φιλί …

Οι κίνδυνοι πολλοί και ο «ρόλος» είναι … μια και έξω! Δεν υπάρχει εγχειρίδιο καλής μαμάς, δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας!
Αγωνία και μεγάλη ευθύνη για μια γυναίκα που μόνο με την βοήθεια του συντρόφου – συζύγου μπορεί να αντεπεξέλθει στο ρόλο της μητέρας.

Σήμερα, ημέρα της μητέρας πολλά θα γραφούν για εκείνη την μοναδική…

Σήμερα μία διαφορετική μητέρα με συγκίνησε πολύ και με έκανε να συνειδητοποιήσω καλύτερα πως μητέρα είναι εκείνη που μεγαλώνει τα παιδιά της και όχι εκείνη που τα φέρνει στον κόσμο.

Μια μητέρα στα χωριά sos « Όταν κοιτάζω μέσα στα μάτια τα παιδιά μου, νιώθω απέραντη μητρική αγάπη και μία αγωνία. Ψάχνω να δω πόσο ευτυχισμένα είναι. Έχω αγωνία για το μέλλον τους, μην πάθουν τίποτα…. Να γίνουν σωστοί άνθρωποι. Είναι πάρα πολλά τα συναισθήματα μου. Δεν έχει σημασία, που δεν είμαι βιολογική τους μητέρα. Αισθάνομαι μητέρα τους και με αισθάνονται μητέρα τους. Μάλλον για να το πούμε ποιο σωστά είμαι η μητέρα τους. Και ίσως και κάτι παραπάνω γιατί με αποδέχτηκαν σαν μητέρα τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από αυτό».
Στα παιδικά χωριά SOS κάθε χρόνο αφήνονται δεκάδες παιδιά. Οι βιολογικές τους μητέρες δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν. Σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν τα χρήματα να τους εξασφαλίσουν τροφή, ρουχισμό, στέγη… Είναι η φτώχεια είναι η οικονομική κρίση.Σπαραχτική ανάγκη να πρέπει να αφήσεις το παιδί σου σε ξένα χέρια για να μπορέσει να επιβιώσει . Τα ξένα χέρια εδώ όμως, είναι τρυφερά.

Χρόνια πολλά στις μαμάδες του κόσμου αυτού και στις μητέρες σαν και αυτήν ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα