Ικανοποίηση της τρόικας για την πορεία της διαθεσιμότητας

Σε θετικό κλίμα και νωρίτερα κατά 40′ από το αναμενόμενο ολοκληρώθηκε η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους ελεγκτές της τρόικας, η οποία δήλωσε ικανοποίηση από την συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και διαπίστωσαν ότι το υπουργείο βρίσκεται «πολύ κοντά στο στόχο» για τη διαθεσιμότητα του Σεπτεμβρίου.

Πηγές του υπουργείου σημειώνουν ότι το κλίμα αυτό επιτρέπει την εμπέδωση αισθήματος αξιοπιστίας, η οποία θα επιτρέψει σταδιακά να μεταφερθεί η συζήτηση στο ποιοτικό

στοιχείο παρά στο ποσοτικό, ως προς τους στόχους των διοικητικών μεταρρυθμίσεων.

Η κυβέρνηση, μάλιστα,επιθυμεί να υπάρξει μεγαλύτερη άνεση χρόνου για τα επόμενα κύματα κινητικότητας, ώστε να προηγηθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων και να μη χρειαστούν οριζόντια μέτρα.

Νέα συνάντηση των δύο πλευρών ορίστηκε για το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ δεν υπήρξε συζήτηση για το θέμα των 4.000 απολύσεων έως το τέλος του έτους ή το δεύτερο κύμα κινητικότητας του Δεκεμβρίου.

Πάγια θέση, άλλωστε, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να προκύψει ο αριθμός αυτός από τους απολυμένους της ΕΡΤ και τους επίορκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα