Η…επίμαχη τροπολογία για το πόθεν έσχες πολιτικών (έγγραφο)

Της Άννας Καραβοκύρη

Ελαφρύτερες κυρώσεις και παράταση του ελέγχου προβλέπει μεταξύ άλλων η επίμαχη τροπολογία για τον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων από το 1974, η οποία εισήλθε εκπρόθεσμα προς συζήτηση στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια.

Με τη νέα ρύθμιση, που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, παρατείνεται έως το τέλος του τρέχοντος έτος ο αναδρομικός έλεγχος του «πόθεν έσχες», ενώ προβλέπεται

και ο εξορθολογισμός των ποινών σε σχέση με τις στρεβλότητες που είχε ο σχετικός νόμος. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπει στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων έως 5 έτη αν είναι η ποινή που του επιβληθεί από τις δικαστικές αρχές είναι φυλάκιση και έως 10 χρόνια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων αν επιδικαστεί σε κάθειρξη. Τέλος, η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, διαπιστώνει δυσχέρειες όσον αγορά τον μέχρι τώρα έλεγχο των πολιτικών προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία, που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα, είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη να ζητεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής «πόθεν έσχες» Γιώργο Καλαντζή τη σύγκληση της επιτροπής προκειμένου να συζητηθεί το θέμα καταγγέλλοντα οτι παρά τις επίμονες πιέσεις του η αρμόδια επιτροπή έχει να συνεδριάσει, από τον περασμένο Δεκέμβριο του 2013!

The post Η…επίμαχη τροπολογία για το πόθεν έσχες πολιτικών (έγγραφο) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα