Η Βουλγαρία είναι αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία

Η Βουλγαρία δεν θα ενταχθεί «αυτόματα» σε απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιβολή οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας με αφορμή τη κρίση της Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι στις Βρυξέλλες. Ο λόγος είναι επειδή τυχόν επιβολή τους θα οδηγήσει σε μεγάλες οικονομικές ζημίες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι μικρές οι πιθανότητες το θέμα των κυρώσεων να τεθεί «επί τάπητος» στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. «Να οικοδομεί γέφυρες αντί να στήνει νέους τοίχους στην

Ευρώπη» κάλεσε την ΕΕ ο αρχηγός των Βούλγαρων Σοσιαλιστών Σεργκέι Στανίσεφ.

Επίσης ο Στανίσεφ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι κανένας δεν θα επωφεληθεί από ένα νέο «ψυχρό πόλεμο» που θα είναι επιζήμιος για τα συμφέροντα όλων.

Ο σημερινός Τύπος έδωσε ευρεία δημοσιότητα στις δηλώσεις του Βούλγαρου προέδρου Ρόσεν Πλέβνελιεφ, ότι «ο κόσμος είδε με τα μάτια του την κατοχή της Κριμαίας από ρωσικά στρατεύματα και το παράνομο δημοψήφισμα που ακολούθησε, χωρίς να ανταποκρίνεται ούτε στο Σύνταγμα της Ουκρανίας, ούτε στο διεθνές δίκαιο».

Στη διήμερη επίσκεψή του στο Λονδίνο, ο Πλέβνελιεφ σημείωσε: «γίναμε μάρτυρες στην ολοκλήρωση της προσάρτησης της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης από τη Ρωσική Ομοσπονδία», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση, ότι «η ΕΕ θα στείλει πολύ ισχυρό μήνυμα με αφορμή την απαράδεκτη και παράνομη αυτή πράξη».

Ο Βούλγαρος πρόεδρος έγινε δεκτός από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και συζήτησε τις εξελίξεις στην Ουκρανία με τον αντιπρόεδρο της βρετανικής κυβέρνησης Νίκολας Κλεγκ και άλλους αξιωματούχους.

The post Η Βουλγαρία είναι αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα