Οι τρελοί Αμερικανοί: Πόσα χρήματα δαπάνησαν για να φτιάξουν μία τσίχλα μόνο για στρατιώτες;

Τι θα μπορούσε να απασχολεί τους Αμερικανούς στρατιώτες εν ώρα μάχης; Μα φυσικά η στοματική τους υγιεινή. Έτσι, προς αυτό το σκοπό έχουν γίνει επί σειρά ετών έρευνες για ένα νέο είδος τσίχλας ειδικά για τους στρατιώτες.

Πρόκειται για τη τσίχλα «Combat Gum» που αποτελεί προϊόν του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Χειρουργικής Έρευνας. Η τσίχλα μπορεί να μειώσει την πλάκα και τη φθορά των δοντιών και να προλάβει την ανάπτυξη τερηδόνας χάρη στη συνθετική συλλογή αντι-μικροβιακών πεπτιδίων – όπως τα φυσικά μόρια στο ανθρώπινο σάλιο που σκοτώνουν τα βακτήρια.

Η τσίχλα που ήταν σε εξέλιξη περίπου

επτά χρόνια, και αφότου δαπανήθηκαν μέχρι και 12 εκατομμύρια δολάρια, το New Yorker δημοσίευσε ότι η τσίχλα μπήκε σε τελική φάση δοκιμών που θα διαρκέσουν όλο το χρόνο. Πολλοί άνθρωποι δεν την έχουν δοκιμάσει μέχρι στιγμής , αλλά σύμφωνα με τον Domenick Zero, διευθυντή του Ερευνητικού Ινστιτούτου Οδοντιατρικής και Στοματικής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Indiana , η πρώτη σειρά των ανθρωπίνων δοκιμών έχει ολοκληρωθεί και «όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής» .

Αν και η τσίχλα δεν αντικαθιστά το βούρτσισμα των δοντιών, σύμφωνα με τον Zero, το New Yorker ανέφερε ότι η τσίχλα θα μπορούσε να ενισχύσει την αντίσταση της στοματικής κοιλότητας και να «εμποδίσει τον εποικισμό των παθογόνων μικροβίων στο δέρμα μας , ή στα στόματά μας».

Αν η «Gum Combat» φανεί αποτελεσματική με μόνο $ 2 ανά τεμάχιο, θα μειώσει σημαντικά τα έξοδα του στρατού. Οι ένοπλες δυνάμεις ξοδεύουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για οδοντιατρικές επεμβάσεις , μερικές από τις οποίες απαιτούν τη κάλυψη εξόδων μεταφοράς του στρατιώτη σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης . Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Robert Hale , το 40 % των νεοσυλλέκτων έχουν τουλάχιστον τρεις τερηδονικές κοιλότητες.

« Η στοματική υγεία είναι απαραίτητη για τους πολεμιστές στο πεδίο της μάχης και θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει το μεγάλο κόστος για την υγεία των δοντιών» σύμφωνα με το Army Times σε μια έκθεση του Ιανουαρίου .

Εξαιτίας του ότι συχνά οι στρατιώτες υπηρετούν σε περιοχές που δεν υπάρχει νερό, με την τσίχλα θα σωθούν υψηλού κινδύνου στρατιώτες που αποτελούν το 15% όλων των στρατευμάτων. Αυτό περιλαμβάνει τα άτομα με πολλαπλές τερηδονικές κοιλότητες και με πολλά σάπια δόντια .

The post Οι τρελοί Αμερικανοί: Πόσα χρήματα δαπάνησαν για να φτιάξουν μία τσίχλα μόνο για στρατιώτες; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα