Η Βουλγαρία διεκδικεί την επιμέλεια της μικρής Μαρίας

Για την υπόθεση της μικρής Μαρίας από τον οικισμό ρομά στα Φάρσαλα και την επιμέλεια της συνεδρίασε την Τρίτη το Δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, παρουσία και του Bούλγαρου προξένου στην Αθήνα, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα του.

Όπως αναφέρεται η βουλγαρική Κρατική Υπηρεσία Προστασίας του Παιδιού έχει ζητήσει να απορριφθεί η αίτηση του εισαγγελέα για ανάθεση της επιμέλειας στο «Χαμόγελο του Παιδιού», τονίζοντας ότι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι ρομά από τη Βουλγαρία,

γι’ αυτό και ζητά η επιμέλεια του παιδιού να ανατεθεί στο τμήμα προστασίας παιδιού του Δήμου Γκούρκοβο της Βουλγαρίας.

Το δικαστήριο επικεντρώθηκε στο να θέσει ερωτήματα προς τον εκπρόσωπο του βουλγαρικού κράτους, αναφορικά με το «αν» υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας της μικρής και ποιο θα είναι το μέλλον της,όταν την επιμέλεια πάρει η βουλγαρική πλευρά.

Ο πρόξενος Λουμπουμίρ Γκεοργκίεφ υποστήριξε ότι η βουλγαρική υπηκοότητα προβλέπεται αυτόματα από το νόμο, και το βουλγαρικό κράτος στηρίζει τον θεσμό της ανάδοχης οικογένειας.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Λ. Γκεοργκίεφ ήταν φειδωλός, αφού περιορίστηκε στο διπλωματικό του ρόλο, ενώ παρέπεμψε για περαιτέρω πληροφορίες στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του και όσον αφορά το θέμα της πιθανής υιοθεσίας ανέφερε ότι αυτό θα το αποφασίσει το βουλγαρικό κράτος.

Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο αθίγγανος από τα Φάρσαλα που εμφανιζόταν ως πατέρας της μικρής και παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας. Η παρέμβασή του δεν ζητήθηκε καθώς δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Η απόφαση για την τύχη της μικρής Μαρίας αναμένεται να γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες.

The post Η Βουλγαρία διεκδικεί την επιμέλεια της μικρής Μαρίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα