Πανικός στην Χρυσή Αυγή – Όλες οι εξελίξεις

Κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής βρίσκεται στις φυλακές του Κορυδαλλού προκειμένου να λάβει καταθέσεις για τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους έχουν φτάσει νέες αιτήσεις άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Νίκος Μιχαλολιάκος

έχει ζητήσει σύγκλιση της Κ.Ο της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις. «Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό, δεν αποκλείω σύντομα να ξανάρθετε», ήταν η φράση του αρχηγού του κόμματος κατά την προσέλευση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Ο Μπούκουρας αρνείται ότι ήταν μέλος της ΧΑ

Εντομεταξύ στο υπομνημα του ο Στάθης Μπουκουρας με υπόμνημά του προς τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής υποστηρίζει ότι «Η σημερινή διαγραφή από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής και όχι από το κόμμα, αφού ουδέποτε άλλωστε ήμουν μέλος κόμματος, σας δείχνει το σωστό δρόμο, συνάδελφοι, που είναι η μη άρση της βουλευτικής μου ασυλίας»

Τα νέα αιτήματα άρσης ασυλίας των βουλευτών αφορούν πρόσθετες κατηγορίες, πέραν της σύστασης, οργάνωσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, που αφορούν αδικήματα για οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης, που αποδίδονται στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή και Νίκο Μίχο.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια την άρση ασυλίας του βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση.

Ο κ. Κουκούτσης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας, αναφέρθηκε διεξοδικά στην κομματική δραστηριότητα του στη Μεσσηνία πριν ενταχθεί στη Χρυσή Αυγή και αναφέρθηκε ειδικότερα στην κομματική σχέση του με την Νέα Δημοκρατία, λέγοντας μάλιστα ότι «μέντορας του ήταν ο κ. Σαμαράς», ενώ λίγο μετά την απολογία Κουκούτση, ανακοινώθηκε από τον γραμματέα της ΚΟ Πολύβιο Ζησιμόπουλο, η διαγραφή του προφυλακισμένου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα.

Ως προς το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ο κ. Κουκούτσης δήλωσε περήφανος που ανήκει στη Χρυσή Αυγή, καθώς επίσης ότι θεωρεί ως πολιτική τη δίωξη των βουλευτών.

Σημειώνεται ότι μένουν σε εκκρεμότητα οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των υπολοίπων βουλευτών κ.κ. Αντώνη Γρέγου, Κώστα Μπαρμπαρούση, Νίκου Μίχου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου και του ανεξάρτητου, πλέον, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Πανικός στην Χρυσή Αυγή – Όλες οι εξελίξεις appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα